Μωσαϊκό Σοκολάτας με κουραμπιέ, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!

 

 Μια ωραία ιδέα για να μην προλάβουν να μπαγιατέψουν οι κουραμπιέδες στην πιατέλα…

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ:
– 500 γρ. κουραμπιέδες τεμαχισμένοι
– 250 γρ. γάλα
– 180 γρ. ζάχαρη
– 125 γρ. βούτυρο LURPAK
– 80 γρ. κακάο ΙΟΝ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν, χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε τα ομογενοποιημένα υλικά πάνω από τους τεμαχισμένους κουραμπιέδες. Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και το πιέζουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

 

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=5246

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *