Νηστίσιμα , τραγανά µπισκότα αµυγδάλου µε κονιάκ, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολα τραγανά αλλά και νηστίσιμα μπισκότα με άρωμα από λεμόνι, πορτοκάλι και κονιάκ. Τα φτιάχνουμε πλακέ και γίνονται ωραιότατα βουτήματα.

 

Υλικά

  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι, το ξύσµα του (ακέρωτο)
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσµα του (ακέρωτο)
  • 10 γρ. κακάο
  • μέλι και χοντροκοµµένα αµύγδαλα για τη διακόσµηση

 

Βάρος: 350 γρ., Προετοιµασία – παρασκευή: 15΄, Ψήσιµο: περίπου 35΄

 

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 160°C και ψήνουµε τα αµύγδαλα για 10-15 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουµε να κρυώσουν πολύ καλά και τα αλέθουµε στο µπλέντερ µέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε όλα τα υλικά µαζί – θα προκύψει µια σφιχτή ζύµη. Την ανοίγουµε µε τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2-3 χλστ. και κόβουµε µπισκότα σε λωρίδες ή σε άλλα σχήµατα µε έναν κόφτη για µπισκότα (κουπ πατ), στο µέγεθος που θέλουµε.
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170°C. Καλύπτουµε µε λαδόκολλα τη λαµαρίνα του φούρνου και αραδιάζουµε τα µπισκότα. Ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουµε και, όσο είναι ακόµη ζεστά, τα περιχύνουµε µε λίγο µέλι και πασπαλίζουµε µε τα χοντροκοµµένα αµύγδαλα. Αφήνουµε να κρυώσουν καλά προτού τα σερβίρουµε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/keik-kai-mpiskota/biskota/tragana-mpiskota-amigdalou-koniak/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *