e-fresh-matrioshka

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

2 κούπες ζάχαρη  ( η  1 και 1/2  κούπα  αν προσθέσετε σταφίδες  και cranberries)

1  και 1/2  κούπα χυμό πορτοκάλι

1 και 1/2 κούπα καρότο τριμμένο  στον χοντρό τρίφτη

1 κούπα νιφάδες βρώμης (Quaker)

2 κούπες  αλεύρι ολικής  άλεσης

2 κουταλιές σούπας baking powder

1 κούπα τριμμένα καρύδια η φουντούκια  ( η και μισά- μισά)

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Προαιρετικά: 

1/2 κούπα σταφίδες   και cranberries (μουλιασμένα  για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό και στραγγισμένα)

2 κάψουλες βανίλια

κανέλα

 

 

Οδηγίες

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά.

Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ  ανακατεύουμε πολύ καλά  με ένα σύρμα την ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο και τον χυμό πορτοκάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν .

Προσθέτουμε ένα ένα , σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μεγάλο κουτάλι.

Αδειάζουμε σε μεγάλο στρογγυλό ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με καλαμποκέλαιο.

 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  με αντιστάσεις  . ( Ελέγχουμε αν το κέικ μας είναι έτοιμο μπήγοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγει καθαρή )

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.