Σοκολατένιες μπάρες βρώμης χωρίς ψήσιμο-No Bake Chocolate and Nuts Oatmeal Bars, by Akis and akispetretzikis.com!

 Υπέροχες, θρεπτικές μπάρες που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και να γίνουν το αγαπημένο σας σνακ για όλη την εβδομάδα! Ιδανική λύση για τσιμπολόγημα, πρωινό στο δρόμο ή ένα υγιεινό επιδόρπιο. Απλό, γρήγορο, εύκολο, χορτοφαγικό, διαιτητικό, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, και τόσο νόστιμο! 

 

Συστατικά
  • 120 γρ. βρώμη σε σκόνη (χτυπημένη στο μούλτι)
  • 80 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 120 γρ. αλατισμένα φυστίκια Αιγίνης
  • 80 γρ. καρύδια
  • 80 γρ. φουντούκια
  • 75 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
  • 150 γρ. μέλι
  • 35 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • κανέλα
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Eυχαριστούμε ιδιαίτερα τις THE FELLA TWINS γι αυτή την τέλεια συνταγή!

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, την κανέλα, την καρύδα και 1 πρέζα αλάτι.
  • Στο μούλτι, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια και φυστίκια) και τους χτυπάμε. Τα ρίχνουμε και αυτό στο μπολ.
  • Ξύνουμε λίγο πορτοκάλι, ρίχνουμε το κράνμπερι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι και το χυμό από πορτοκάλι.
  • Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Σε μία φόρμα 30 x 10 με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα μας, το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το πατάμε καλά να σφίξει.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και μετά σερβίρουμε.
Tip
Αν δεν έχουμε πολυκόφτη με μεγάλο κάδο, μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία με μικρό μούλτι, χωρίζοντας όμως τα υλικά μας σε 2 δόσεις για να πολτοποιηθούν. Διατηρούνται τυλιγμένα με μεμβράνη στη κατάψυξη για 1 μήνα!»

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/sokolatenies-mpares-vrwmhs-chwris-pshsimo

akis-bares

 

 

 

No Bake Chocolate and Nuts Oatmeal Bars! 

 Perfect for a snack, breakfast on the go or a healthy dessert. Fast, simple and easy to make, filling, great for fasting or dieting… gluten free, sugar free and absolutely delicious!

 

 

Ingredients
  • 120 g oats, finely ground in a blender
  • 80 g ground coconut
  • 120 g pistachio nuts, salted
  • 80 g walnuts
  • 80 g hazelnuts
  • 75 g fresh orange juice and grated zest
  • 150 g honey
  • 35 g cocoa powder
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • pinch of salt
  • 60 g dried cranberries
  • 200 g chocolate
  • ground cinnamon

 

 

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

15 minutes
Preparation Time
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Portion(s)
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty

Special Thanks to THE FELLA TWINS for this amazing recipe!

  • Combine the finely ground oats, cocoa powder, ground cinnamon, ground coconut and a pinch of salt in a large bowl.
  • Beat the nuts, (hazelnuts, walnuts and pistachio nuts) in a food processor. Add them to the bowl also.
  • Add the orange zest, cranberries and vanilla extract.
  • Melt the chocolate in a bain marie. When ready, add the honey and orange juice.
  • Add the chocolate mixture to the oat mixture and stir to combine.
  • Line a 30×10 cm baking pan with parchment paper.
  • Spread mixture evenly in the pan.
  • Cover with plastic wrap and press down on mixture to make compact.
  • Refrigerate for 2 hours to chill.
  • Serve.
Tip
If you don’t have a large sized food processor, you can use a smaller food processor but divide the ingredients in half and add them in 2 batches. They can be stored in the freezer for up to 1 month, covered in plastic wrap.

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *