Kέικ κάστανο ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ-No Bake Gluten Free Chestnut Cake, by Akis and akispetretzikis.com!

Συστατικά
  • 400 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 65%
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

16
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Εύκολο κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλουτένη.

  • Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
  • Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να γίνουν μια σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα θα σφίξει.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
  • Σε μια φόρμα 18 x 8 που έχουμε καλύψει με μεμβράνη περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη.

No Bake Gluten Free Chestnut Cake

Ingredients
  • 400 g chestnuts, boiled
  • 100 g granulated sugar
  • 100 g butter
  • 100 g semi-sweet chocolate couverture 65%
  • 3 tablespoons milk
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 2 tablespoons cognac
  • icing sugar, for dusting
  • 100 g white chocolate couverture, melted for drizzling

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

15 minutes
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

16
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty

 

Method
  • Beat the boiled chestnuts and sugar in a blender, until finely ground.
  • Melt the butter, chocolate and milk in a bain marie.
  • Add the cognac and vanilla extract. Stir and remove from heat. The mixture will thicken.
  • Add the ground chestnuts and stir until completely combined.
  • Line an 18×18 cm cake pan with plastic wrap.
  • Pour the mixture into the pan and refrigerate for at least 1 hour.
  • Unmold the cake. Dust with icing sugar and drizzle with melted white chocolate.

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/keik-kastano-chwris-pshsimo

2759

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *