Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Για τους λάτρεις του αγαπημένου και «μαμαδίστικοϋ» μωσαΪκού έχουμε και την πανεύκολη παγωτένια εκδοχή του!!!

Το συγκρεκριμένο παγωτάκι είναι αρκετά γαλατένιο και πολύ πολύ σοκολατένιο!!!

Υλικά για 1,5 με 2 λίτρα:

1 κονσέρβα φυτική σαντιγί

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

1 φλιτζ.τσ. γάλα φρέσκο

3 κουτ.σ. γεμάτες κακάο άγλυκο

2 κουτ.σ. μερέντα

1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερι

2 σφηνάκια κονιάκ

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη φυτική σαντιγί ώστε να φουσκώσει και να τριπλασιαστεί σε όγκο.

  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα να γίνει το μείγμα σαν κρέμα.

  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίνουμε διαδοχικά το κακάο και τη μερέντα.

  4. Σπάμε σε ένα μπολ τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα.

  5. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά από πάνω προς τα κάτω ώστε να πάνε τα μπισκότα παντού.

  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε ειδικό μεταλλικό σκεύος ή απλό τάπερ και παγώνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 6-7 ώρες πριν το σερβίρουμε.

  7. Γαρνίρουμε ιδανικά με μερέντα που πρώτα έχουμε ελαφρά θερμάενει ή με γλυκό κουταλιού βύσσινο!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2015/09/blog-post_15.html?m=1&fbclid

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *