Πανεύκολη σάλτσα καραμέλας της στιγμής, από το sintayes.gr!
Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, και πολύ γρήγορη συνταγή, για μια υπέροχη σάλτσα καραμέλας, με 3 μόνο υλικά, για να την απολαύσετε στα γλυκά σας, τα παγωτά σας.
Μερίδες: 1 1/2 φλ. σάλτσα καραμέλας
Χρόνος: 15-20 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- 1/2 φλ. τσαγιού (112 γρ.) βούτυρο αγελάδος
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Αυξάνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση ανακατεύετε για 3 μόνο λεπτά, όχι περισσότερο. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Σημείωση: Όσο η σάλτσα κρυώνει, πήζει. Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε την άλλη μέρα ή από το ψυγείο και δείτε ότι έχει πήξει πολύ, τότε την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή τη ζεσταίνετε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας (αν απαιτείται) και 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
Επίσης, σημειώστε ότι οι διαφορετικές θερμοκρασίες μεταβάλλουν τη πυκνότητά της. Έτσι όταν ζεστή, η πυκνότητα είναι λεπτότερη, τέλεια για ψιλοβρόχι σε παγωτά και άλλα επιδόρπια. Σε θερμοκρασία δωματίου, είναι παχιά, παραμείνει πάνω στο κουτάλι αλλά δεν είναι σκληρή. Και φυσικά, όταν κάνει κρύο ή την έχετε στο ψυγείο, είναι σφιχτή και πολύ σταθερή.
Επίσης, όσο περισσότερο αφήνετε καραμέλα να βράσει, τόσο πιο παχύρευστη θα καταλήξει. Γι” αυτό συστήνουμε 3 λεπτά μόνο βράσιμο, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι και όσο θα κρυώνει θα πήζει.
Αρχική ιδέα Πηγή
Αφήστε μια απάντηση