Πανεύκολη σάλτσα καραμέλας της στιγμής, από το sintayes.gr!

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, και πολύ γρήγορη συνταγή, για μια υπέροχη σάλτσα καραμέλας, με 3 μόνο υλικά, για να την απολαύσετε στα γλυκά σας, τα παγωτά σας.

 

 

Μερίδες: 1 1/2 φλ. σάλτσα καραμέλας

συνταγή icon Χρόνος: 15-20 λ

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. τσαγιού (112 γρ.) βούτυρο αγελάδος
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  2. Αυξάνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση ανακατεύετε για 3 μόνο λεπτά, όχι περισσότερο. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Φυλάσσεται στο ψυγείο.

Σημείωση: Όσο η σάλτσα κρυώνει, πήζει. Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε την άλλη μέρα ή από το ψυγείο και δείτε ότι έχει πήξει πολύ, τότε την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή τη ζεσταίνετε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας (αν απαιτείται) και 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος.

Επίσης, σημειώστε ότι οι διαφορετικές θερμοκρασίες μεταβάλλουν τη πυκνότητά της.  Έτσι όταν ζεστή, η πυκνότητα είναι λεπτότερη, τέλεια για ψιλοβρόχι σε παγωτά και άλλα επιδόρπια. Σε θερμοκρασία δωματίου, είναι παχιά, παραμείνει πάνω στο κουτάλι αλλά δεν είναι σκληρή. Και φυσικά, όταν κάνει κρύο ή την έχετε στο ψυγείο, είναι σφιχτή και πολύ σταθερή.

Επίσης, όσο περισσότερο αφήνετε καραμέλα να βράσει, τόσο πιο παχύρευστη θα καταλήξει. Γι” αυτό συστήνουμε 3 λεπτά μόνο βράσιμο, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι και όσο θα κρυώνει θα πήζει.

μαχη1111

Αρχική ιδέα Πηγή

https://www.sintayes.gr/syntages/panefkoli-saltsa-karamelas-tis-stigmis/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=e46c9bad4f-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-e46c9bad4f-242767229

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *