Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με 5 υλικά, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δροσερό, ανάλαφρο, γευστικότατο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Ένα λαχταριστό γλύκισμα με 5 μόνο υλικά που δεν απαιτεί ψήσιμο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για το απόλυτο γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σας λόγω της ευκολίας παρασκευής του και της τέλειας γεύσης του. Δοκιμάστε το!!!

 

Χρόνος: 20 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. μπισκότα digestive (μπορείτε και Πτι Μπερ ή άλλα επιλογής σας)
  • 85 γρ. βούτυρο + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 400 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 230 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36% λιπαρά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φουντούκια και αμύγδαλα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος. Σπάτε τα μπισκότα στα 4 ή στα 6 και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύετε, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας, μειώνετε στο τελείως χαμηλό τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  3. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά ρίχνετε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα τα μπισκότα, ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν πλήρως και ομοιόμορφα και ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψάκι. Ισιώνετε την επιφάνεια, στρώνετε από πάνω τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες πριν το σερβίρετε.

https://www.sintayes.gr/syntages/panefkolo-biskotogliko-psigiou-5-ilika/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *