Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Μερίδες8

Συστατικά

  • 3 1/2 ποτήρια γάλα φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 μεσαία αυγά
  • 3/4 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • ξύσμα μισού πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη με το σιμιγδάλι και το γάλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Είναι βασικό στάδιο γιατί κινδυνεύει το μείγμα μας να ‘πιάσει’.

 

Δουλεύουμε συνεχώς από πάνω σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το μείγμα μας να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

 

 

Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο καθώς και το  ξύσμα λεμονιού πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

 

 

Σε μία μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά καλά.

 

 

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι (για να μη μας κολλήσει καθόλου).

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς Κελσίου για 45-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας).

 

Εαν κατά τη διάρκεια δούμε το μείγμα να φουσκώνει, το τρυπάμε λίγο με οδοντογλυφίδα γιατί θέλουμε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια και να μη μας καεί (ούτως ή άλλως παίρνει λίγο χρώμα, μην το φοβηθείτε).

 

Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε εαν επιθυμούμε με κανέλα και σερβίρουμε. Καλή σας απόλαυση.

 

 

TIPS

Βάζουμε ξύσμα αρκετό γιατί υπάρχει πιθανότητα να μυρίζει το αυγό.

 

Δίνουμε μεγάλη βάση στα καλά υλικά (γάλα και αυγά) για τέλειο αποτέλεσμα.

 

Μπορούμε να βάλουμε και σιμιγδάλι χονδρό, εγώ αγαπώ το ψιλό!

 

Ως μονάδα μέτρησης, χρησιμοποιούμε ότι θέλουμε (εγώ έβαλα ποτήρι του νερού) αρκεί να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο για όλες τις μετρήσεις!

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *