Ροδάκινα στο φούρνο με κρούστα τριμμένα μακαρούνς ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από τις αγαπημένες μας Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου και το peptiκo.gr!

Μερίδες 4
Χρόνος προετοιμασίας 10΄
Χρόνος ψησίματος 20΄

  • 12 μπισκότα μακαρούνς
  • 1/4 κούπας αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • 1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 κουταλιές λικέρ Amaretto
  • 4 μεγάλα ροδάκινα φρέσκα, καθαρισμένα, σε φέτες
  • 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση

Αλέστε στο πολυμίξερ τα μπισκότα με τ’ αμύγδαλα και τη ζάχαρη, να γίνουν τρίμματα. Ρίξτε το λικέρ και συνεχίστε 1΄ το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα. Αλείψτε με καλαμποκέλαιο ένα πυράντοχο σκεύος και τοποθετήστε μέσα τις φέτες ροδάκινο, να καλύψουν τον πάτο. Περιχύστε με το χυμό και πασπαλίστε με το μίγμα των μπισκότων. Αν θέλετε πιο έντονο άρωμα περιχύστε με 1 κουταλιά λικέρ ακόμη. Ψήστε στους 180°C 20΄ περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Συνοδεύστε τα με γιαούρτι 2%.

http://peptiko.gr/show_article.php?article=162&part=5&selected=-1

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *