Ρόφημα σοκολάτας με καγιέν, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η ζεστή σοκολάτα που μάς έμαθε να πίνουμε η Ζιλιέτ Μπινός στην ταινία Chocolat.

Υλικά

1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
100 γρ. μέλι
1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στα δύο
2 ξυλάκια κανέλας
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
400 γρ. κουβερτούρα με 60%-66% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

 

 

Φλιτζάνια: 6-7, Προετοιμασία-παρασκευή: 20΄

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι, τα μυρωδικά (βανίλια και κανέλα) και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά, έπειτα το ανακατεύουμε πολύ καλά, αφαιρούμε την κανέλα και τη βανίλια, ξαναζεσταίνουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε 6-7 κούπες.

http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/diafora/rofima-sokolatas-kagien/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *