Πανεύκολη Σαρλότ στο …ταψί, από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ενα πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου . ‘Εχει ακριβώς τα υλικά της αγαπημένης μας κλασσικής σαρλότ, μόνο που σκέφτηκα για πιο εύκολα και γρήγορα  και για περισσότερα άτομα να την φτιάξω σε πυρέξ!

 

 ΥΛΙΚΑ

300  gr. σαβαγιάρ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ GANACHE

420 gr  κουβερτούρα τεμαχισμένη
330 ml  κρέμα γάλακτος με  35% λιπαρά η 220 ml εβαπορέ light

1 ΜΟΡΦΑΤ CORNET η Garni   και 500  ml γάλα για την παρασκευή της   morfat_cornet-vanilla-small

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

180 ml νερό
180 gr  ζάχαρη
60 gr  κονιάκ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

180 gr  κουβερτούρα τεμαχισμένη
170 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά η 100 ml εβαπορέ light  (για πιο ελαφριά γεύση )

(Συνολικά δηλαδή χρειαζόμαστε 500 ml κρέμα γάλακτος  η  320 ml εβαπορέ light  και 600 γρ κουβερτούρα)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 3, 4 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ GANACHE

Βάζουμε τα 330 ml  κρέμα γάλακτος  η τα 220 ml εβαπορέ light  σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει τη αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 420 γρ τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

 

Χτυπάμε στο  μιξερ   τα 500 ml γάλα με την MORFAT CREAMY μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Προσθέτουμε την σαντιγί στο μίγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ  (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής)

Σε ένα μεγάλο ταψί η πυρέξ στρώνουμε  μία στρώση  σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο χλιαρό σιρόπι.

sarlot-venia3

Καλύπτουμε με την μισή κρέμα ganache.

sarlot-venia4

Στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ αραιά και κομμένα στα δύο  αφού τα βουτήξουμε στο σιρόπι.

sarlot-venia5

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ganache.

sarlot-venia7

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε τα 170 ml  κρέμα γάλακτος η τα 100 ml εβαπορέ  σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει τη αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 180 γρ τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Περιχύνουμε το γλυκό με τo  γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.

sarlot-venia6

 

 

sarlot-venia2

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

sarlot-venia1

Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *