Σοκολάτα φράουλα, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συνταγή: Litsa Zarifi

Υλικά

  • 220 γρ. βούτυρο κακάο, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. κακάο
  • 120-170 γρ. μέλι (90 γρ. για πιο bitter γεύση)
  • 10 -15 μέτριες φράουλες (αν έχουμε κατεψυγμένες τις σκουπίζουμε καλά)
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Οδηγίες παρασκευής

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο κακάο σε σιγανή φωτιά για να μη καεί.
  2. Μόλις το βούτυρο κακάο λιώσει, το αφήνουμε να χλιάνει λίγο και το ανακατεύουμε με το κακάο και το μέλι.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενο ταψάκι 22×9 εκ. και ρίχνουμε το μίγμα δημιουργώντας πάχος 1 εκ.
  4. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  5. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες.
  6. Βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και τοποθετούμε τις φράουλες με τη μύτη της φράουλας να κοιτάει προς τα πάνω.
  7. Περιχύνουμε τις φράουλες με το υπόλοιπο μίγμα της σοκολάτας και βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  8. Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και χωρίζουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι σε νοητές λωρίδες. Ξαναβάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο. Ιδανικά το αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο για να μπορούμε να ξεχωρίσουμε εύκολα τα κομμάτια με την κάθε φράουλα χωριστά.

Σημειώσεις

Μπορούμε να βάλουμε τις φράουλες σε παγοθήκες και να περιχύσουμε με το μίγμα σοκολάτας.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *