VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet
Προετοιμασία: 
Μαγείρεμα: 
Συνολικός χρόνος: 
Αυτή η σοκολατένια πουτίγκα με τσουρέκι έχει βελούδινη υφή και πλούσια γεύση. Είναι το επιδόρπιο με το οποίο θα ξεκινήσουμε (και μάλλον θα τελειώσουμε κιόλας) τη μέρα μας!

Μερίδες: 1 πυρέξ με διαστάσεις 22 x 32 εκ.

Υλικά

  • 500 γραμμ. τσουρέκι, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 600 ml γάλα φρέσκο
  • 375 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το τσουρέκι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Βουτυρώνουμε καλά ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις περίπου 22 x 32 εκ.
  3. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή-μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, 250 γραμμ. κουβερτούρα, τη ζάχαρη και το κακάο.
  4. Ανακατεύουμε τακτικά και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία αμέσως μόλις λιώσει η κουβερτούρα και ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Περιμένουμε 10′ να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα.
  6. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολατένια κρέμα στο μπολ με το τσουρέκι. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ψιλοκομμένη κουβερτούρα (125 γραμμ.). Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι, μέχρι να δούμε ότι η σοκολατένια κρέμα έχει απορροφηθεί από το τσουρέκι.
  7. Μεταφέρουμε το μίγμα στο πυρέξ. Το περιχύνουμε με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα.
  8. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα. Εναλλακτικά, μπορούμε αν θέλουμε να ετοιμάσουμε την πουτίγκα από το προηγούμενο βράδυ, να την τοποθετήσουμε στο ψυγείο και να την ψήσουμε το επόμενο πρωί.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  10. Ψήνουμε τη σοκολατένια πουτίγκα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για 30′.
  11. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ ακόμα.
  12. Τη βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει προτού σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Μπορούμε να διατηρήσουμε την ψημένη πουτίγκα στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Η αρχική συνταγή εδώ.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *