VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
2 κ. σ. λάδι καρύδας
1 συσκευασία (125 γρ.) σοκολάτα κουβερτούρα
(για πασπάλισμα) Διάφορες τρούφες

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 & 1/2 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Μερικές σταγόνες λεμόνι
Μία φλούδα από λεμόνι

 

Οδηγίες

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μία κουταλιά της σούπας «λάδι» καρύδας.
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την άλλη κουταλιά της σούπας «λάδι» καρύδας με το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτας και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
• Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
• Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τις τρούφες της αρεσκείας μας.

 

 

https://ola-nistisima.gr/recipe/sokolatenios-chalvas-me-simigdali/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *