Σπιτικά ρολλάκια κανέλλας, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Eύκολο και γρήγορο γλύκισμα με άρωμα κανέλας!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συστατικά

  • Υλικά:
  • (14 τεμάχια)
  • Για τη ζύμη:
  • ½  (115gr.) κούπα ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 2 κούπες (480ml) πλήρες γάλα (ζεστό-χλιαρό)
  • ½ κούπα (100gr.) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φακελάκι (2 ¼ κ.γλ.) ξηρή μαγιά
  • 5 κούπες (625gr.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • ¾ κούπας (170gr.) μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ¾ κούπας (165gr.) καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γλ τριμμένη κανέλλα
  • Για την επικάλυψη:
  • 55 gr. τυρί κρέμα (μαλακό)
  • 2 κ.σ λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.σ πλήρες γάλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα (120gr.) ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε 2 αλουμινένιες (μιας χρήσης) φόρμες για κέικ/πίτες .
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι απλά ζεστό, με θερμοκρασία 37-43 βαθμούς κελσίου.
  3. Πασπαλίζουμε την μαγιά πάνω από το ζεστό μείγμα και αφήνουμε να δράσει για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 4 κούπες (500gr.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα ή μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα, ώστε να φουσκώσει το μείγμα μας. Αφού περάσει η μία ώρα, η ζύμη μας θα πρέπει να έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Αφαιρούμε την πετσέτα/ μεμβράνη και προσθέτουμε ακόμη 95gr. αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε πάνω τη ζύμη μας. Ζυμώνομε ελαφρά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να σταματήσει να είναι κολλώδης και να αφήνει τον πάγκο μας καθαρό.
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί. Προσέχουμε το πάχος της ζύμης μας να είναι περίπου 1 εκατοστό.
  8. Απλώνουμε το μαλακό βούτυρο πάνω στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα, πιέζοντας τη γέμιση μέσα στο βούτυρο.
  9. Τυλίγουμε τη ζύμη, ώστε να πάρει τη μορφή «κορμού», και πιέζουμε καλά τη ζύμη στο σημείο που δημιουργείται η ένωση για να «κλειδώσουμε» τη γέμιση. Τοποθετούμε το ρολό μας με τέτοιο τρόπο ώστε η ένωση να είναι από την κάτω πλευρά και κόβουμε τυχόν περισσεύματα στις άκρες.
  10. Κόβουμε το ρολό στη μέση. Μοιράζουμε καθένα από τα δύο ρολά σε 7 κομμάτια ίδιου μεγέθους. Φροντίζουμε κάθε κομμάτι να μην ξεπερνά σε πάχος τα 8 εκατοστά.
  11. Τοποθετούμε από 7 κομμάτια σε κάθε ένα από τα 2 ταψάκια που βουτυρώσαμε στην αρχή: 1 κομμάτι στο κέντρο και γύρω γύρω τα υπόλοιπα 6. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε 30’ σε ζεστό σημείο να φουσκώσουν/ ξεκουραστούν.
  12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού περάσουν τα 30’, αφαιρούμε την μεμβράνη και ψήνουμε τα ρολλάκια για 25-30’ μέχρι να αποκτήσουν χρυσό-καστανό χρώμα.
  13. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε μαζί το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και την ζάχαρη άχνη, μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει λεία υφή.
  14. Όσο τα ρολλάκια είναι ζεστά τα περιχύνουμε με την κρέμα επικάλυψης (frosting) και απολαμβάνουμε!

https://petros-syrigos.com/rollakia-kanelas/?fbclid=IwAR3MELW1A1Z82OFaSVaUP4WpbUgROP3iKDwJ1ylkoBrgUVQu0WEOAJmYMZs

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *