Τηγανιτή μπανάνα με σάλτσα κουβερτούρας ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Για την τηγανιτή μπανάνα με σάλτσα μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ θα χρειαστούμε:
Να φτιάξουμε ένα κουρκούτι με κακάο ΙΟΝ
Να φτιάξουμε μια σάλτσα με κουβερτούρα ΙΟΝ
Μπανάνες
Συστατικά
Για το κουρκούτι με κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε
50 γρ αλεύρι
20 γρ κακάο ΙΟΝ
75 γρ κορν φλάουρ
Μια πρέζα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Μια πρέζα αλάτι
165 γρ νερό
Για τη σάλτσα με κουβερτούρα σοκολάτα ΙΟΝ θα χρειαστούμε
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
75 γρ γάλα
10 γρ βούτυρο
Θα χρειαστούμε επίσης
5-6 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
300-400 γρ σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, λεκάνη, τρυπητή κουτάλα.
Οδηγίες
1.Για το κουρκούτι με κακάο ΙΟΝ: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
2.Τοποθετούμε το σπορέλαιο σε μια μικρή κατσαρόλα και στη φωτιά.
3.Βουτάμε τις κομμένες μπανάνες στο κουρκούτι και μόλις ζεσταθεί καλά το λαδί ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε.
4.Μόλις είναι έτοιμες τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
5.Για τη σάλτσα σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Ζεσταίνουμε το γάλα, το ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με σύρμα. Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ενσωματώνουμε.
6.Σύνθεση: Τοποθετούμε τις τηγανητές μπανάνες σε ένα πιάτο της αρεσκείας μας και ρίχνουμε από πάνω σάλτσα σοκολάτας.
Μερίδες : 4-6
Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο με την ειδικότητα του τεχνίτη ζαχαροπλάστη και αρτοποιού. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο ecole ferrandi (Γαλλία-Παρίσι), επίσης στην ειδικότητα του τεχνίτη …
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση