Το πιο γλυκό, εύκολο και γρήγορο Ραβανί από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για ένα από τα πιο ωραία παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά.

Ραβανί. Μια εύκολη, γρήγορη και υπέροχη συνταγή που θα την απολαύσετε σκέτη ή σαν βάση για το παγωτό σας.

Χρόνος: 15 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

Για το ραβανί:

  • 6 αβγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • 30 γρ. γλυκόζη (κάνει πιο ρευστό το σιρόπι, δεν ζαχαρώνει και σε αυτές τις ποσότητες δεν αλλοιώνει τη γεύση)

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για το ραβανί:Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους από τα αβγά με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 40 γρ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 23 x 23 εκ.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 20 – 30 λεπτά.
  4. Για το σιρόπι:  Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (μετρώντας από το σημείο βρασμού). Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό (δηλαδή και τα δύο ζεστά).

 

φούρνου συνταγές σιροπιαστά σιρόπι Ραβανί επιδόρπια γλυκά

Πηγή: Συνταγή το Στ. Παρλιάρου . [http://www.syntagesmekefi.gr/2013/10/page/2/]

https://www.sintayes.gr/syntages/pio-gliko-efkolo-ke-grigoro-ravani/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *