Ανάλαφρη τούρτα αμυγδάλου, από την Μαριφάνη Ξανθάκη και τις Λιχουδιές της Μαριφάνης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η δική μου “Αμυγδάλου”

Γεια σας φιλαρίνια!!!
Η φίλη μου η Μαρκέλλα είχε τα γεννέθλιά της και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος της ετοίμασα την τούρτα της…Αυτή τη φορά επιθυμούσε μια τούρτα ανάλαφρη τύπου αμυγδάλου κι εγώ φυσικά δεν της χάλασα χατίρι!!! Το αποτέλεσμα ήταν μια τούρτα κλασικού στυλ, που όμως προέκυψε με πολύ απλά υλικά!!!! Η Μαρκέλλα και η παρέα μας ενθουσιάστικαν με τη γεύση της!!!

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και ταχύτατη!!! Μπορούν να τολμήσουν την “αμυγδάλου” μου ακόμη και οι πιο αρχάριοι!!!! 

Υλικά για μια τούρτα 3 κιλών:
 500 γρ. έτοιμο κέικ βανίλιας μακρόστενης φόρμας ή
σπιτικό κέικ συνταγή εδώ
2 φάκελοι garni βανίλια και το απαιτούμενο γάλα
που αναγράφεται στη συσκευασία
1 σακουλάκι αμύγδαλα φιλέ
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ.σ. χυμός φρούτων
1 κάψουλα βανίλια
1 κουτ.σ. μπράντι ή βότκα (προαιρετικά)
Για το γαρνίρισμα
κερασάκια μαρασκίνο
φλωρεντίνες αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Ξεκινάμε βράζοντας τα υλικά του σιροπιού για 4′ λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τα garni με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στη συσκευασία.
  • Κόβουμε το κέικ μας σε φέτες πάχους 3 χιλιοστών και τις στρώνουμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα σε μια πιατέλα σχηματίζοντας στρογγυλό σχήμα (εάν έχουμε τσέρκι ακόμα καλύτερα). Κόβουμε όπου απαιτείται τις φέτες για να πετύχουμε το σχήμα. Με τα κομματάκια που κόβουμε γεμίζουμε τα κενά ανάμεσα στις φέτες. Πατικώνουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού τη στρώση του κέικ για να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια.
  • Βρέχουμε με το μισό σιρόπι μας το κέικ.
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα των garni που ετοιμάσαμε και πασπαλίζουμε τα μισά φιλέ αμυγδάλου.
  • Στρώνουμε από πάνω ακόμη μια δόση κέικ σε φέτες, τις ραντίζουμε ξανά με το υπόλοιπο σιρόπι και μετά στρώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα garni.
  • Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμυγδαλάκια φιλέ  και εάν μας περίσσεψε garni φτιάχνουμε σχέδια με κορνέ.
  • Στολίζουμε με τα κερασάκια μας και με τις φλωρεντίνες.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρισμα. Ιδανικά ετοιμάζουμε την τούρτα απ’ την προηγούμενη μέρα!!!

 

 
Καλή σας επιτυχία!!!! 
Φιλί :*
Μαριφάνη
http://lixoudiesmarifanis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_25.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *