e-fresh-matrioshka

Πανεύκολο, τραγανό, γευστικότατο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με σοκολάτα Mars και τραγανά δημητριακή ρυζιού, Rice Krispies χωρίς ψήσιμο, με 4 μόνο υλικά. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα επιδόρπιο που σίγουρα θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι.

Μερίδες: 16 μικρά κομμάτια

συνταγή icon Χρόνος: 20 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

  • 5 σοκολάτες Mars  (4+1 χωριστά)
  • 3 φλ. τσαγιού δημητριακά ρυζιού Rice Krispies (Kellogg’s)
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος που λιώνει  (όπως Κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος ή άλλη που λιώνει εύκολα) κομμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις 4 σοκολάτες Mars σε μικρά κομματάκια και τις βάζετε σε μεγάλο, πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Προσθέτετε και το βούτυρο και το λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο.
  2. Αποσύρετε το μείγμα από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για 2-3 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε τα 3 φλ. τσαγιού Rice Krispies και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενο ταψί 22×32 εκ. περίπου ή αντίστοιχο τετράγωνο, στρωμένο με λαδόκολλα και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω. [*]
  3. Σε άλλο μπολ λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια κουβερτούρας γάλακτος με 1 κ.γ. σπορέλαιο ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό.
  4. Ψιλοκόβετε και τη 1 υπόλοιπη σοκολάτα Mars και σκορπίζετε τα κομματάκια πάνω από το στρώμα λιωμένης σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Το κόβετε σε 16 κομμάτια και σερβίρετε.
[*] Το μέγεθος του ταψιού εξαρτάται από το πάχος που γλυκού που επιθυμείτε.

7

https://www.sintayes.gr/syntages/tragano-gliko-psigiou-sokolata-mars-me-4-ylika/

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.