Trifle με κέικ πορτοκάλι και μους σοκολάτας απο την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πεντανόστιμο τεμπελογλυκάκι με κέικ πορτοκάλι και μους σοκολάτας !

 

 

Τράιφλ λέμε αυτά τα γλυκά του ποτηριού, ένα mix and much που παίζεις με τις υφές και ανακατεύεις μέσα κομμάτια μπισκότων ή κέικ με ένα κρεμώδες μείγμα και κάποιο άλλο φρουτώδες ή μια σος. Την Πρωτοχρονιά που ήθελα να μαγειρέψω για τη μανούλα και κάτι φίλες που περίμενα να φάμε όλες μαζί το μεσημέρι αλλά το είχα καραξενυχτίσει την προηγούμενη και δεν προλάβαινα όχι να φτιάξω γλυκό, ούτε φαγητό καλά καλά, έφτιαξα μια μους σοκολάτας αυτή την πανεύκολη που σας είπα εχθές και έβαλα το μπολ στο ψυγείο. Μπισκότα δεν έβλεπα στο ντουλάπι, όμως υπήρχε λίγο κέικ πορτοκάλι εμφανώς ταλαιπωρημένο από …ξηρασία. Έφτιαξα λοιπόν ένα πορτοκαλένιο σιροπάκι και το πότισα να ζωντανέψει και την τελευταία στιγμή έκανα τη σύνθεσή μου ανακατεύοντας κέικ και μους μέσα σε ποτήρια του ουίσκι. Όλοι τρελάθηκαν με το γλυκό μου. Λέτε να μου το είπαν για να μην με πικράνουν πρώτη μέρα του χρόνου; Δεν το νομίζω..

.
Υλικά για 5-6 άτομα:

4-5 φέτες κέικ (κατά προτίμηση πορτοκάλι) περισσευούμενο
1 δόση μους σοκολάτας αυτή με τα 2 υλικά (350ml κρέμα γάλακτος + 200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια, λίγο ουίσκι ή grand marnier προαιρετικά)

Για το σιρόπι
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
5 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τη διακόσμηση
μερικές φέτες πορτοκάλι

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη μους: Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι τα 150ml της κρέμας γάλακτος και πριν πάρει βράση την τραβάτε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα που στο μεταξύ έχετε ρίξει μέσα σε ένα μπολ.
Χτυπάτε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατεύετε το μείγμα της σοκολάτας να λιώσει και να ομογενοποιηθεί κι ενσωματώνετε μέσα πρώτα το ουίσκι και μετά την σαντιγί. Σκεπάζετε το μπολ με καπάκι και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει.
Ετοιμάζετε ένα σιρόπι με τον πορτοκαλοχυμό και τη ζάχαρη βράζοντας τα υλικά σας για 8 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι εντελώς.
Κόβετε το μπαγιάτικο κέικ σε κυβάκια και τα απλώνετε μέσα σε ένα μπολ. Με ένα κουτάλι παίρνετε σιρόπι πορτοκαλιού και βρέχετε με αυτό το κέικ.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, παίρνετε ποτήρια του ουίσκι χαμηλά και βάζετε στον πάτο τους μερικά κυβάκια κέικ. Βάζετε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (αν έχετε υπομονή και δεν βουτήξετε το κουτάλι) και σκεπάζετε το κέικ με ένα στρώμα μους. Συνεχίζετε με μερικά κυβάκια κέικ, πάλι μους σοκολάτας και τελειώνετε με 1-2 κυβάκια κέικ.

Διακοσμείτε με φετούλες πορτοκαλιού και σερβίρετε αμέσως.

http://www.sweetly.gr/2014/01/trifle-me-cake-portokali-kai-mousse-sokolata/#more-2151

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *