DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet
30-40ΑΤΟΜΑ
20ΛΕΠΤΑ
5-10ΕΥΡΩ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 1 πακέτο μπισκότα “Digestive” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 250γρ.
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένα φουντούκια ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
  • 80 γραμ. μέλι
  • 1 μικρό σφηνάκι κονιάκ
  • κακάο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ.

 2.  Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά.
  •  3. Προσθέτουμε το κονιάκ και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα. Ρίχνουμε στο μείγμα αυτό και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά.
  •  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε. Κατόπιν παίρνουμε μικρές ποσότητες του μείγματος με τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  • 5. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν και τα πασπαλίζουμε με κακάο πριν τα σερβίρουμε.

6. Σερβίρουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο.

Αντωνία Κατή,   Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής  &  food stylist

http://syntages.papadopoulou.gr/recipe/t%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83-2/?t=filters&field1=sweet&field2=digestive-pap&field3=&field4=&field5=&field6=&field7=

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.