“Τσουρεκο-εκμέκ”, από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpida’s little corner!
Από αυτές που αγαπάτε τις νόστιμες που δεν ασχολείστε πολύ.
Παντρεύω το τσουρέκι με το εκμέκ και έχω σούπερ γλυκό.
Πάμε στην κουζίνα να το φτιάξουμε παρέα στο λεπτό.
Υλικά
1 τσουρέκι δεν χρειάζεται να είναι φρέσκο
σιρόπι
1 φλ.ζάχαρη-1 φλ.νερό
Κρέμα 1/2 δόση από τα παρακάτω υλικά:
(Εκτός αν φτιάξετε μεγάλο ταψί τότε κάνετε ολόκληρη)
Κρέμα:
500 γρ γάλα(2 κούπες)-50 γρ ζάχαρη(1/2 κούπα)
40 γρ κόρν φλάουρ(1/4 κούπας)-2 κρόκους
40 γρ βούτυρο-1 κ.γ υγρή βανίλια-πρέζα αλάτι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
κρέμα γάλακτος και φιστίκι Αιγίνης
Οδηγίες
Κόβουμε φέτες το τσουρέκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς
Μέχρι να ψηθεί το τσουρέκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Απλά βράζουμε το νερό με την ζάχαρη 5 λεπτά και σιροπιάζουμε.
Αφήνουμε το σιροπιασμένο τσουρέκι να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε και την κρέμα ακριβώς όπως στα εκλέρ μου αλλά μισή δόση.
Να παγώσει εντελώς και η κρέμα πριν την απλώσουμε στο τσουρέκι
(Πως φτιάχνω την κρέμα :
Βάζω στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας
Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με σελοφάν.
Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα.
Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ,
και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.)
Αφήστε μια απάντηση