“Τσουρεκο-εκμέκ”, από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpida’s little corner!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

 Τώρα που θα έχετε πολλά τσουρέκια μια εύκολη γρήγορη συνταγή.

Από αυτές που αγαπάτε τις νόστιμες που δεν ασχολείστε πολύ.
Παντρεύω το τσουρέκι με το εκμέκ και έχω σούπερ γλυκό.
Πάμε στην κουζίνα να το φτιάξουμε παρέα στο λεπτό.

Υλικά
1 τσουρέκι δεν χρειάζεται να είναι φρέσκο

σιρόπι
1 φλ.ζάχαρη-1 φλ.νερό

Κρέμα 1/2 δόση από τα παρακάτω υλικά:
(Εκτός αν φτιάξετε μεγάλο ταψί τότε κάνετε ολόκληρη)

Κρέμα:
500 γρ γάλα(2 κούπες)-50 γρ ζάχαρη(1/2 κούπα)
40 γρ κόρν φλάουρ(1/4 κούπας)-2 κρόκους
40 γρ βούτυρο-1 κ.γ υγρή βανίλια-πρέζα αλάτι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

κρέμα γάλακτος και φιστίκι Αιγίνης

Οδηγίες

Κόβουμε φέτες το τσουρέκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς
Μέχρι να ψηθεί το τσουρέκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Απλά βράζουμε το νερό με την ζάχαρη 5 λεπτά και σιροπιάζουμε.
Αφήνουμε το σιροπιασμένο τσουρέκι να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζουμε και την κρέμα ακριβώς όπως στα εκλέρ μου αλλά μισή δόση.

    Εκτός αν φτιάξετε μεγάλο ταψί τότε κάνετε ολόκληρη
Να παγώσει εντελώς και η κρέμα πριν την απλώσουμε στο τσουρέκι

(Πως φτιάχνω την κρέμα :
Βάζω στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας
Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με σελοφάν.
Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα.
Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ,
και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.)

    Χτυπάμε μια κρέμα γάλακτος σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
    Τελειώνουμε το Τσουρεκο-εκμέκ με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης
    “Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner “
13006533_849854578459752_2836438884996118717_n
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *