Vegan Quaker Tiramisu, από το Pantespani!

  • Για να προσθέσω μία έξτρα περιπλοκότητα στην γεύση, καθώς και για να βαφτίσω την συνταγή μου «vegan», χρησιμοποίησα almond milk.
  • Υλικά

    1000 ml γάλα (κανονικό ή almond ή coconut ή οποιοδήποτε είδος θέλουμε)

    3 κ. σ. καφέ φίλτρου

    1 vanilla bean (το προτιμάμε αντί για την σκόνη, ειδικά σε αυτή την συνταγή κάνει την διαφορά)

    2 κ. σ. λικέρ

    150 gr νιφάδες βρώμης

    κακάο για πασπάλισμα στο σερβίρισμα

    3-4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

    Quaker OatsCacao

    Διαδικασία

    1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με 3 κ.σ. αλεσμένου καφέ και ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά. Προτιμάμε έναν διαλεγμένο καφέ και όχι στιγμιαίο, γιατί θα είναι η βασική γεύση της συνταγής μας!
    2. Στραγγίζουμε τον καφέ από το μίγμα, με ένα φίλτρο τύπου french press, ή διηθητικό χαρτί. Δεν πειράζει αν μείνουν λίγοι κόκκοι καφέ στην κρέμα.
    3. Επιστρέφουμε το γάλα (το οποίο τώρα είναι καφές) στο κατσαρολάκι, μαζί με την βρώμη, την ζάχαρη και την βανίλλια. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, για περίπου 15 λεπτά (εξαρτάται από την βρώμη, αν είναι ψιλοκομμένη καθώς και ποιο brand είναι).
    4. Τέλος, με ένα τρυπητό αφαιρούμε τα κομματάκια της βρώμης και θα μείνουμε με μία πηχτή, ομοιογενή κρέμα. Ανακατεύουμε και το λικέρ στην κρέμα. Την βρώμη που αφαιρέσαμε μπορούμε να την καταναλώσουμε ξεχωριστά:)

     

    Σερβίρισμα

     

  • Για το σερβίρισμα εγώ έφτιαξα ένα crumble βρώμης (συνταγή εδώ και στο τέλος του άρθρου ) και έφτιαξα layers με το crumble, φρούτα (raspberry) και σκόνη κακάο.
  • ) και έφτιαξα layers με το crumble, φρούτα (raspberry) και σκόνη κακάο.

    Αντίστοιχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε cornflakes ή τα κλασσικά lady fingers μπισκότα και ενδιάμεσα να πασπαλίζετε με σκόνη κακάο.

     

    Τέλος, χρησιμοποίησα λουλούδια τα οποία τρώγονται! Εδώ τα πουλάνε στο super market αλλά δεν συνιστώ να πειραματιστείτε με λουλούδια από τον κήπο σας χωρίς να ξέρετε 100% ότι είναι ασφαλή για κατανάλωση.

    Screen Shot 2016-05-10 at 13.44.52

    Screen Shot 2016-05-10 at 13.44.30

     

 

Υλικά για το crumble

2 κούπες quaker oats (χρησιμοποίησα χοντροκομμένα, οπότε αν έχετε ψιλοκομμένα θέλει λιγότερα)

70-80 γρ βούτυρο

2 +1/2 κ.σ. ζάχαρη

*προαιρετικά: μισή κούπα ξηροί καρποί ή/και σταφίδες

Διαδικασία

  1. Αλέθουμε 1μιση κούπα από τα quaker oats στο blender μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα quaker oats, την μισή κούπα μη αλεσμένα oats, την ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  3. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει μία ψιχουλιαστή ζύμη, το κλασσικό crumble.

https://pantespani.wordpress.com/2016/02/04/apple-crumble-pie-and-ginger/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *