Creta Carob
BOLERO-BIODIET

 

Νόστιμα και λαμπερά βερίκοκα μουσκεμένα σε μπράντι, μετατρέπονται στις πιο γλυκές μπουκιές που έχετε φανταστεί, αφού πρώτα πάρουν το μπάνιο τους σε μια θάλασσα σοκολάτας!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες

Για τη συνταγή

  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
  • 1/2 φλιτζάνι μπράντι
  • 36 βερίκοκα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στρώνετε μια επιφάνεια ή ένα δίσκο με λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο. Μουλιάζετε τα βερίκοκα στο μπράντι για 30 λεπτά και τα σουρώνετε.

2. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

3. βυθίζετε ένα – ένα τα βερίκοκα μέχρι τη μέση μέσα στη σοκολάτα και τα τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα. Τα αφήνετε να κρυώσουν για 3-4 ώρες εκτός ψυγείου και έπειτα τα τοποθετείτε σε μικρά κουτιά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε την ίδια συνταγή να την κάνετε και με δαμάσκηνα.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/1056

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *