VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Θα γίνει και για σας το αγαπημένο σας επιδόρπιο, οι φέτες ψωμιού ή τσουρεκιού μουλιασμένες σε κομπόστα βύσσινου. Με ζωηρό μωβ χρώμα η πουτίγκα αυτή του τσουρεκιού, συνήθως σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι ή με κολασμένο σκέτο καϊμάκι βουβαλίσιο. Πάντως όπως και να το δεις, είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε το τσουρέκι που μας έμεινε.

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

  • 1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι κομπόστα βύσσινα (400γρ)
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (250γρ)
  • 250 γρ. ζωμό από τα βύσσινα κομπόστα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Για το γαρνίρισμα

  • Φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • Παγωτό καϊμάκι ή καϊμάκι βουβαλίσιο

Για τη συνταγή

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφαιρέστε την κόρα από το τσουρέκι και κόψτε το σε λεπτές φέτες , περίπου 2 εκ. πάχος.
2. Απλώστε τις φέτες του τσουρεκιού σε ένα ρηχό πιάτο, σε διπλή στρώση.
3. Βράζετε τον ζωμό από την κομπόστα μαζί με την ζάχαρη και το νερό για 8-10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
4. Ρίξτε το χυμό από τα βύσσινα πάνω στο ψωμί και σιγουρευτείτε ότι απλώθηκε παντού ομοιόμορφα , έτσι ώστε κάθε φέτα να έχει μουλιάσει από τον χυμό.
5. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
6. Για να σερβίρετε, βάλτε κάθε μια φέτα ξεχωριστά σε ένα πιάτο , απλώστε από πάνω τα βύσσινα κομπόστα , τα φύλλα μέντας ή δυόσμου και σερβίρετε με το παγωτό καϊμάκι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο ψωμί ημέρας ή γαλλική μπαγκέτα αρκεί πρώτα να φρυγανίσετε λίγο τις φέτες πριν τις τοποθετήσετε σε πιάτο.

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/eukola-2/recipe/1340

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.