VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Ένας ακόμη φρουτένιος καλοκαιρινός χαλβάς, με καρπούζι αυτή τη φορά. Απολαύστε τον παρέα με μια μπάλα παγωτό. Είναι ένα πανεύκολο, εντυπωσιακά νόστιμο και οικονομικό γλυκό. Το χαλβά της φωτογραφίας τον έφτιαξα στη Σύρο παρέα με τη φίλη μου την Ιωάννα στο ξενοδοχείο Διογένης. Τον σερβίρουν και στον πρωινό μπουφέ και αρέσει πολύ!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 2 – 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη (ανάλογο πόσο γλυκό τον θέλετε)
  • 1 ½ φλιτζάνι καρπούζι  η ψίχα, κομμένη σε κυβάκια χωρίς τα κουκούτσια
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουτ. γλυκού λουίζα ψιλοκομμένη (αποξηραμένη) ή 1 κουτ. σούπας φρέσκια

Για τη διακόσμηση και το σερβίρισμα

  • λεπτές φετούλες από καρπούζι
  • παγωτό βανίλια
  • σιρόπι φράουλα ή άλλο κόκκινο σιρόπι της επιλογής σας

halvas karpouzi 7edited

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κομματάκια του καρπουζιού από τα κουκούτσια του και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ να γίνει πολτός (αφήνετε και μερικά κομματάκια, δεν πειράζει). Πρέπει ο πολτός να είναι ένα φλιτζάνι σωστό. Αλλιώς πολτοποιείτε λίγο καρπούζι ακόμα.
  2. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.
  3. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον πολτό από το καρπούζι και ανακατεύετε δυνατά να αναμιχθούν τα υλικά (προσοχή πιτσιλάει και ζεματάει σε αυτή τη φάση). Προσθέτετε το νερό και τη λουίζα και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, αφού χαμηλώσετε τη θερμοκρασία. Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  4. Μεταφέρετε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε ατομικά φορμάκια ή μεγάλη φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει.
  5. Σερβίρετε το χαλβά χλιαρό ή κρύο εντελώς, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια και λεπτές φετούλες από καρπούζι. Περιχύνετε με λίγο σιρόπι της επιλογής σας και σερβίρετε.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.