Creta Carob

Νηστίσιμος Χαλβάς με αλεύρι απο εκπομπή του Μαμαλάκη!

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια αλεύρι

 

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας κανέλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι και προσθέτουμε την κανέλα
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλέυρι να πάρει χρώμα (όπως και στο σιμιγδαλένιο χαλβά)
  3. Υστερα προσθέτουμε το σιρόπι και γίνεται για σφιχτή ζύμη
  4. Παίρνουμε 1 κουτάλι της σούπας το γεμίζουμε και με την παλάμη μας σχηματίζουμε το σχέδιο του κουταλιού και απο τις δύο μεριές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια ιδιαίτερη συνταγή που έχει άρωμα κανέλας

 

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • χρησιμοποιήστε αλεύρι χωρίς γλουτένη,
  • ελέγξτε την κανέλα.

 

 

http://www.sintagespareas.gr/sintages/xalbas-koutaliou.html

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *