Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Χαλβάς με καρύδα και δαμάσκηνα!

Στο πνεύμα των ημερών, εδώ στο Coconuts φτιάξαμε χαλβά από σιμιγδάλι για να ικανοποιήσουμε τις λιγούρες μας ελαφριά και νόστιμα! Φυσικά δεν τον αφήσαμε έτσι, τον πειράξαμε λίγο.

Αντικαταστήσαμε το ελαιόλαδο με λάδι καρύδας και προσθέσαμε δαμάσκηνα! Εσείς φυσικά, μπορείτε να διαλέξετε όποιο (ή όποια) αποξηραμένα φρούτα τραβάει η όρεξή σας, όλα ενσωματώνονται εξίσου καλά!

Υλικά:
1 κούπα λάδι καρύδας
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1/4 κούπας αμύγδαλο χοντροκομμένο
1/4 κούπας σταφίδες
10 δαμάσκηνα

Για το σιρόπι:
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
λίγη κανέλα

 

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά του για δέκα λεπτά.
Στη συνέχεια, καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα στο βαθμό της αρεσκείας μας, μαζί με το λάδι.
Έπειτα, προσθέτουμε τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
Σιγά-σιγά και πάντα ανακατεύοντας καλά, προσθέτουμε σε δόσεις το σιρόπι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
Μεταφερουμε στη φόρμα μας και αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει για να τον απολαύσουμε!

‪#‎coconutsstoregr‬‪#‎nutsforcoconuts‬‪#‎grabasnack‬

Φωτογραφία του χρήστη Coconuts.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *