VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet
Μερίδες6
Χρόνος προετοιμασίας10′
Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Έτοιμο σε: 30′

Υλικά

  • 2 νεροπότηρα σιμιγδάλι
  • 200γρ. μοτσαρέλα
  • 150γρ. βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους (ή αμύγδαλα καθαρισμένα ή φουντούκια)
  • 4 νεροπότηρα γάλα ζεστό
  • 2 νεροπότηρα ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρώς τα κουκουνάρια. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κιτρινίσει και να καβουρντιστούν τα κουκουνάρια, για περίπου 10 λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το γάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να σφίξει το σιμιγδάλι. Σε αυτήν τη φάση σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χαλβά να ψηθεί για 3 λεπτά ακόμα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να σωθούν όλα τα υγρά.

Κόβετε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε πάλι με το καπάκι και αποσύρετε από τη φωτιά. Έτσι θα λιώσει το τυρί με τη θερμοκρασία που υπάρχει.

Αφήνετε τον χαλβά για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και τον σερβίρετε συνοδεύοντας με παγωτό. Γαρνίρετε προαιρετικά με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Συνταγή: Δήμητρα Νάνου Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AC%CF%82-%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *