Χιονισμένο κέικ με χαρούπι, τζίντζερ και αρωματικά, από την Αγγελική Καλαμπόκα και το mednutrition.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
servings
12

cook
ΥΛΙΚΑ

Για φόρμα 24cm

  • 225 γρ. φυτική μαργαρίνη
  • 60 γρ. χαρουπάλευρο
  • 150 ml νερό βρύσης
  • 2 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ ( ή 1/2 κουτ.γλυκού σκόνη)
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα 2%)
  • 80 ml γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 45 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Διατηρείται στο ψυγείο, καλυμμένο, για 4 ημέρες!

https://www.mednutrition.gr/portal/syntages/keik/15748-xionismeno-keik-me-xaroypi-tzintzer-kai-aromatika

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *