Χιονισμένο κέικ με χαρούπι, τζίντζερ και αρωματικά, από την Αγγελική Καλαμπόκα και το mednutrition.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
servings
12

cook
ΥΛΙΚΑ

Για φόρμα 24cm

  • 225 γρ. φυτική μαργαρίνη
  • 60 γρ. χαρουπάλευρο
  • 150 ml νερό βρύσης
  • 2 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ ( ή 1/2 κουτ.γλυκού σκόνη)
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα 2%)
  • 80 ml γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 45 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Aλευρώνουμε μαζί και με λίγη μαργαρίνη τη φόρμα μας και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το χαρουπάλευρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το τριμμένο τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με την σόδα, το baking powder και το αλάτι. Αδειάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε τόσο όσο χρειάζεται να ενσωματωθεί το αλεύρι.
  4. Αδειάζουμε το τελικό μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 45- 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει στην φόρμα για 30 λεπτά και έπειτα το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε μια σχάρα.
  5. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη, χτυπώντας στο μούλτι όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα.
  6. Όταν το κέικ μας έχει κρυώσει τελείως, απλώνουμε την επικάλυψη τυριού, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Εάν επιθυμούμε, διακοσμούμε με σποράκια ροδιού.

Διατηρείται στο ψυγείο, καλυμμένο, για 4 ημέρες!

Mια μερίδα 150g περιέχει:
Θερμίδεςkcal
417
20.8
Λιπαρά
23g
32.7%
Κορεσμένα λιπαρά
14g
68.3%
Σάκχαρα
0g
0%
Νάτριο
0.18g
7.4%
Φυτικές Ίνες
3g
11.3%

https://www.mednutrition.gr/portal/syntages/keik/15748-xionismeno-keik-me-xaroypi-tzintzer-kai-aromatika

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *