Creta Carob

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(20 ταρτάκια περίπου)

600 γρ σοκολάτα πραλίνα Nestle

30 φράουλες

170 γρ άσπρη σοκολάτα

θήκες κάπκεικς από σιλικόνη

κορνέ μια χρήσης

Λιώστε την σοκολάτα πραλίνα σε μπαίν μαρί.

Πλύντε και σκουπίστε καλά τις φράουλες.

Αν έχουν νερά θα χαλάσει το σοκολατένιο περίβλημα.

Βουτήξτε τες στην σοκολάτα και αφήστε τες σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος να σφίξει η σοκολάτα.

Βάλτε μια κουταλιά της σούπας λιωμένη σοκολάτα στην θήκη από σιλικόνη και περιστρέψτε το έτσι ώστε η σοκολάτα να πάει παντού (Kαλά θα είναι με ένα πινέλο να τα έχετε λαδώσει ελαφρά με κάποιο σπορέλαιο).

Αφήστε τα να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και ρίξτε μέσα άλλη μια κουταλιά σοκολάτας κάνοντας τις ίδιες κινήσεις .

Αφήστε τα πάλι να κρυώσουν και να σφίξει καλά η σοκολάτα.

(Εμείς τα αφήσαμε όλη νύχτα).

Βγάλτε τις θήκες σιλικόνης προσεχτικά από τα σοκολατένια ταρτάκια  σαν να ξεφλουδίζετε φρούτο .

Λιώστε την λευκή σοκολάτα και βάλτε την σε ένα κορνέ μιας χρήσης που θα κόψετε ελάχιστα την μύτη του.

Βάλτε λίγη λιωμένη σοκολάτα για να κάνετε ένα μαξιλαράκι που θα καθίσουν οι φράουλες.

12666447_686090774865107_1393014989_n (1)

Τοποθετήστε τις φράουλες μέσα στα ταρτάκια και κάντε λεπτές γραμμές με την λιωμένη άσπρη σοκολάτα η αφήστε τα σκέτα..

Είναι το ιδανικό  γλυκό για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο.

 Εναλλακτικά μπορείτε να γεμίσετε τα ταρτάκια με γέμιση γκανάζ

(400 γρ σοκολάτα πραλίνα η κουβερτούρα -3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος-1 κουταλιά βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας μέλι) και μετά να βάλετε από πάνω φράουλες η καβουρντισμένο αμύγδαλο ψιλοκομμένο.

 12596309_686091378198380_37588316_n

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
http://koykoycook.gr/?p=12420

 12666399_686090988198419_844343052_n

 
 
 
 
 
 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *