Υπέροχοι Εργολάβοι με 3 υλικά, από το sintayes.gr!
Χρόνος: 30 λ. + 20 λ. ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολο
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα παραδοσιακό γλύκισμα.Εργολάβοι για το απόλυτο, πατροπαράδοτο … κέρασμα στους επισκέπτες και όχι μόνο. Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου.
Υλικά συνταγής
- 320 γρ. αμύγδαλα λευκά + φιλέ αμυγδάλου για την επιφάνεια *
- 600 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5 αυγών τα ασπράδια
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ πηχτή μαρέγκα [με μια πρέζα αλάτι].
- Αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ καλά τα 320 γρ. αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το 1/3 της μαρέγκας, έως ότου γίνουν μία ομοιογενής σχετικά πηχτή αμυγδαλόπαστα.
- Τα μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε σιγά-σιγά την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν πλήρως.
- Πλάθουμε μικρούς εργολάβους σε σχήμα μπαστουνιού, τους βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα τους πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου, αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους ή εναλλακτικά βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε μικρά στρογγυλά δισκάκια πάνω στη λαδόκολλα. Σε αυτή τη περίπτωση βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο πάνω από κάθε εργολάβο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Αν θέλουμε μπορούμε να κολλήσουμε τους εργολάβους ανά δύο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.
* Σε περίπτωση που τους φτιάξετε στρογγυλούς θα έχετε ολόκληρα αμύγδαλα και όχι φιλέ.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.sintayes.gr/syntages/iperochi-ergolavi-3-ilika/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εργολάβοι από τις "Μαγειρικές Διαδρομές" !
Κέικ αμυγδάλου με κεράσια (χωρίς γλουτένη), από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Σοκολατάκια με γέμιση μανταρίνι κι αμύγδαλο της Ελευθερίας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Αμυγδαλωτά, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Απίθανοι εργολάβοι με φυστίκι Αιγίνης, από τον Chef Δημήτρη Πολίτη και το greekqualityproducts.gr!
Κρέμα αμυγδάλου, από την Κωνσταντίνα Βουλγαρίδου και το dairy-free!
Απο τα ωραιοτερα γλυκα. Νοστιμα,υγειινα.έυκολακαι διατηρουνται πολυ. Ακο,α ωραιοτεροι γινονται, ουαο ενωθουν τα δυο στρογγυλα κομματια και βαλετε στην μεση κρεμα,σαν αυτη που βαζουμε στους μπεζεδες.
🙂 🙂 🙂