Creta Carob

ΥΛΙΚΑ

( για 5 μερίδες)
1 φακελάκι ζελέ φράουλα

1 ποτήρι βραστό νερό

μισό ποτήρι κρύο νερό

2 φάκελοι γκαρνί βανίλια

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

μισό φλιτζάνι από το ζελέ που σας περίσσεψε

2 κουταλιές της σούπας πολτό φράουλα η καλή μαρμελάδα με κομμάτια φράουλας μέσα

μερικές φράουλες φρέσκιες η κατεψυγμένες

λίγη σαντιγί για το στόλισμα(1 φακελάκι γκαρνί βανίλιας + 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

χτυπημένα στο μίξερ)

5 ποτήρια του κρασιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το ζελέ μέσα σε μπώλ και ρίξτε μέσα πρώτα το βραστό και μετά το κρύο νερό.

Βάλτε τα ποτήρια όπως θα δείτε παρακάτω στις φωτο και γεμίστε τα προσεκτικά

με ζελέ.

glas

 

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλου είδους ποτήρια .

Δείτε εδώ άλλους τρόπους για να πετύχετε το πλάγιο εφέ για το ζελέ.

glass1   glass2

 

 

Χτυπήστε στο μίξερ τα γκαρνί με την κρέμα γάλακτος και το μισό φλιτζάνι ζελέ που περίσσεψε.

Προσθέστε τον πολτό φράουλας η την μαρμελάδα.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

Μόλις πήξει το ζελέ γεμίστε τα ποτήρια με την κρέμα φράουλα.

Βάλτε λίγη σαντιγί από πάνω και στολίστε με τις φράουλες.

Βάλτε ξανά στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

1271

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
http://koykoycook.gr/?p=20333

 

127

 

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *