Γλυκό σοκολάτα μέντα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΧΡΟΝΟΣ:
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3

Υλικά

Για το κέικ:

  • 2 φλ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλ σκόνη κακάο
  • 3 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 4 αβγά
  • 1/2 φλ λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 1/2 φλ σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλ σάλτσα μήλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα μέντας

Για το γλάσο:

  • 2 φλ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1/4 φλ + 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα μέντας

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τη σάλτσα μήλου, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα αμυγδάλου και το εκχύλισμα μέντας και ανακατεύουμε. Καλό είναι να έχουμε ζεστάνει πρώτα το λάδι καρύδας σε ένα άλλο μπολ πριν το βάλουμε στο μείγμα.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά, χτυπώντας με μίξερ.

Λαδώνουμε ένα ταψί με λάδι καρύδας και ρίχνουμε το μείγμα του γλυκού, απλώνοντάς το με μια σπάτουλα.

Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά, βάζοντας στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν είναι έτοιμο.

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το γάλα αμυγδάλου και το εκχύλισμα μέντας και χτυπάμε.

Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο.

Bγάζουμε από το φούρνο το κέικ και το αφήνουμε στο ταψί για 15 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Όταν κρυώσει εντελώς, περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/996/Glyko-sokolata-menta

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *