Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Για την γιορτή του, ο γιός μου,  μου ζήτησε να του φτιάξω ένα γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα,  επιστράτευσα λοιπόν την φαντασία μου, αυτοσχεδίασα και μια και το γλυκό που προέκυψε είχε μεγάλη επιτυχία σας το παρουσιάζω!

Υλικά

1 κονσέρβα καραμελωμένο γάλα (δείτε  παρακάτω,  στην εκτέλεση της συνταγής πόσο εύκολο είναι να το φτιάξουμε)

600 γρ. κρουασανάκια  (του εμπορίου ) , γεμιστά με σοκολάτα η με κρέμα  (   Σημ.  Αν θέλουμε το γλυκό να έχει περισσότερο την γεύση καραμέλας και την αίσθηση του πιο αφράτου,   μπορούμε  μια χαρά να  χρησιμοποιήσουμε  μόνο 300 gr.  κρουασανάκια)

 

Για το σιρόπι : 120 gr. ζάχαρη, 120 γρ. νερό, 20 γρ. κονιάκ

1 φάκελος κρέμα  ζαχαροπλαστικής  με γεύση μιλφέιγ  η  βανιλια  +600 ml φρέσκο , κρύο γάλα για την παρασκευή της κρέμας

375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα  + 1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ ελαφρύ, αδιάλυτο

 

Για την επικάλυψη:

Ι κουτάκι τρούφα VIAP-MENTEL (Προτείνω την συγκεκριμένη τρούφα γιατί είναι bitter και εξισορροπεί την γλύκα της καραμέλας , δημιουργώντας έτσι  ένα απίθανο γευστικά αποτέλεσμα,  όσο πρέπει γλυκό!)

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα, η κάποιες  ώρες πριν, φτιάχνουμε το καραμελωμένο γάλα ως εξής:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  κλειστό το ζαχαρούχο γάλα αφού του έχουμε αφαιρέσει το  χάρτινο περιτύλιγμα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό , φροντίζοντας να καλύπτει την κονσέρβα και βράζουμε  με σκεπασμένο καπάκι σε μέτρια φωτιά για 2,5  ώρες από την στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει . Κατά την διάρκεια του βρασμού ελέχγουμε κατά διαστήματα την στάθμη του νερού και συμπληρώνουμε νερό όταν χρειάζεται.  Επίσης φροντίζουμε να διατηρείται η κονσέρβα σε όρθια θέση.  (Προτείνω , αν θέλετε  να βράσετε 2, η 3 κονσέρβες και να τις φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου για μελλοντική χρήση. Εγώ έβρασα 3 . )

Μετά από 2,5 περίπου  ώρες , αφαιρούμε τις κονσέρβες από την κατσαρόλα,  τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις διατηρούμε κλειστές , μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Προσοχή γιατί αν δεν έχει κρυώσει τελείως η κονσέρβα  και την ανοίξετε μπορεί να πεταχτεί το καυτό γάλα και να καείτε.

Κόβουμε τα  μισά (300 γρ.)   κρουασανάκια σε ροδέλες και τα τοποθετούμε κοντά- κοντά σε ένα στενόμακρο pyrex.

Φτιάχνουμε το σιρόπι:  Βράζουμε 120 γρ. ζάχαρη με 120 γρ. νερό για 3 περίπου λεπτά  το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 20 γρ. κονιάκ.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε τις ροδέλες των κρουασάν.

GLYKO-PSIGEIOY-KARAMELA-TROUFA-SOKOLATOMANIA(1)σ

Για  την κρέμα καραμέλας :

Χυπάμε στο mixer ,   για 5 περίπου λεπτά στην μεγάλη ταχύτητα,  τα 600 γρ. κρύο γάλα με το περιεχόμενο του φακέλου . Προσθέτουμε και το καραμελωμένο γάλα και χτυπάμε ξανά  σε πιο χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα αφράτο ομοιογενές μίγμα.

Περιχύνουμε με την κρέμα τις σιροπιασμένες ροδέλες των κρουασάν.

Κόβουμε τα υπόλοιπα κρουασανάκια (300 γρ.) σε ροδέλες και τα τοποθετούμε πάνω από την κρέμα , κοντά-κοντά.   (Αυτά δεν τα σιροπιάζουμε ).

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ενα φλυτζάνι εβαπορέ(αδιάλυτο) . Μόλις αρχίζει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.  Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα λίγο να κρυώσει.

Το περιχύνουμε πάνω στα κρουασανάκια.

GLYKO-PSIGEIOY-KARAMELA-TROUFA-SOKOLATOMANIA(2)

Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα  VIAP-MENTEL.

TROUFA-SOKOLATA-PLAST_1

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Έγινε ανάρπαστο! Φτιάξτε το! Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Καλή επιτυχία!

Σημ.  Αν θέλουμε το γλυκό να έχει περισσότερο την γεύση καραμέλας και την αίσθηση του πιο αφράτου,   μπορούμε  μια χαρά να παραλείψουμε την δεύτερη στρώση με τα κρουασανάκια. ( οπότε  σε αυτήν την περίπτωση χρειαζόμαστε μόνο 300 gr.  κρουασανάκια)

GLYKO-PSIGEIOY-TROUFA-KARAMELA-VIAP-SOKOLATOMANIA

GLYKO-PSIGEIOY-KARAMELA-TROUFA-PIECE-SOKOLATOMANIA

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *