Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Το πιο εύκολο και πεντανόστιμο προφιτερόλ που έχετε γευθεί ποτέ! Δεν κάνω μεγάλο πρόλογο! Η εικόνα του και…η γεύση του θα σας τα πει όλα!

 


Υλικά για 1 οικογενειακό μπολ

  • 2 σακουλάκια κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέιγ

  • 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα φρέσκο

  • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ/κονιάκ/Bailey’s

  • 400 ml κρέμα γάλακτος ΖΩΙΚΗ 35% κατάλληλη για σαντιγί

  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας

  • 2 κουτ.σ.μέλι

Για την γκανάζ

  • 250 γρ.κουβερτούρα σκούρη ψιλοκομμένη

  • 1/2 φλιτζ.σ.γαλα φρέσκο

  • 1 κουτ.γλ. μέλι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος μέχρι να μοιάζουν με γιαούρτι και προσθέτουμε τις 2 κουτ.σ.μελι.και την εσάνς συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ έως ότου η σαντιγί κάνει κορυφές και στέκεται. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

  2. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα, μόλις ζεσταθεί καλά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Αφήνουμε 3-4 λεπτά, κι ύστερα την ανακατεύουμε να λιώσει και να γίνει σοκολατένια γκανάζ με ενιαία υφή. Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε στην άκρη.

  3. Ανακατεύουμε το άλλο 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα με το λικέρ και βουτάμε στιγμιαία τα κρουασανάκια να εμποτιστούν.

  4. Σε μπολ βάζουμε 2 κουτ.σ.απο τη σαντιγί και σκορπάμε μερικά κρουασανάκια αραιά μεταξύ τους. Ραντίζουμε με λίγη γκανάζ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το μπολ.

  5. Με τη σοκολάτα που μας μένει επικαλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού και στολίζουμε με σαντιγί εάν μας περίσσεψε.

  6. Βάζουμε το προφιτερόλ στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το σερβίρισμα!

Καλή σας απόλαυση

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη 💙

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2019/09/blog-post_15.html?m=1&fb

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *