“Το γλυκό της μαμάς”, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ 10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 1Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπέρ

7-8 φρέσκες φράουλες, κομμένες σε κάθετες φέτες

 

Υλικά για την κρέμα:

1 ltr. γάλα πλήρες

2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

60 γρ. κορν φλάουερ

8 κρόκοι από μέτρια αυγά

40 γρ. βούτυρο παγωμένο

 

Υλικά για το ζελέ φράουλας:

200 ml. βραστό νερό

200 ml. κρύο νερό

1 φακελάκι των 100 γρ. ζελέ φράουλας

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1Εκτέλεση για την κρέμα: Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε το γάλα, τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

2Παράλληλα μεταφέρουμε την υπόλοιπη μισή ποσότητα ζάχαρης σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουερ, τους κρόκους αυγών και με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3Μόλις πάρει μία βράση το γάλα το αδειάζουμε σιγά σιγά και σε δόσεις μέσα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα χειρός.

4Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αδειάζουμε το μείγμα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

5Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

6Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 27 x 20 εκ. και στρώνουμε μεμβράνη στην επιφάνεια του. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα στρώνουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Έπειτα με μία κουτάλα αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα.

7Τοποθετούμε άλλη μία στρώση από μπισκότα προσεκτικά πάνω από την κρέμα χωρίς να τα πιέσουμε και αδειάζουμε από πάνω της την υπόλοιπη κρέμα.

8Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει την κρέμα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

9Παράλληλα ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας. Παίρνουμε ένα δοσομετρικό δοχείο και αδειάζουμε μέσα το βραστό νερό. Ρίχνουμε μέσα τη σκόνη ζελέ και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τέλος ρίχνουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ετοιμαστεί το ζελέ.

10Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, στολίζουμε με φράουλες την επιφάνεια της κρέμας και περιχύνουμε το ζελέ φράουλας από πάνω.

11Το μεταφέρουμε προσεκτικά στο ψυγείο για 30-45 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει το ζελέ.

12Μόλις σφίξει το ζελέ, αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε προσεκτικά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Πρέπει να έχει παγώσει καλά η κρέμα για να ρίξουμε από πάνω το ζελέ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *