Σοκολατένιες μπάρες με φυστικοβούτυρο, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ  6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5

Ένα υγιεινό σνακ για όλη την ημέρα.

 

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. corn flakes με μέλι

150 γρ. μέλι

125 γρ. φυστικοβούτυρο, απαλό

140 γρ. σιρόπι σφενδάμου

300 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το frosting:

1 ασπράδι αυγού (medium)

125 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

 

   

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε τα corn flakes σε ένα μεγάλο μπολ και τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.
2Έπειτα, ρίχνουμε στο μπολ το φυστικοβούτυρο, το μέλι και το σιρόπι σφενδάμου, ανακατεύουμε με τα χέρια μας και αδειάζουμε ομοιόμορφα το παραπάνω μείγμα σε μία τετράγωνη φόρμα για κέικ διαστάσεων 25Χ25εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδωμένη λαδόκολλα.
3Ακριβώς από πάνω, αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα και την αφήνουμε να σφίξει.
4Παράλληλα, αδειάζουμε όλα τα υλικά για το frosting σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να έχει μία κολλώδη υφή. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το frosting σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
5Αφού σφίξει η σοκολάτα, ξεφορμάρουμε τις μπάρες, διακοσμούμε με το frosting πάνω στη σοκολάτα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    526    26%
ΒΑΖΑΛίπος    19.1g      27%
ΒΑΖΑKορεσμένα    9.5g    48%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες     8.6g    17%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    84.4g    32%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    63.2g   70%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.28g    4.67%
ΒΑΖΑΙνες   3.1g     13%

#tsoulotip: Λαδώνουμε τη λαδόκολλα για να μην κολλήσουν οι μπάρες όταν τις ξεφορμάρουμε.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *