Κουραμπιέδες – Almond Snow Balls by Akis, and akispetretzikis.com!

Συστατικά
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. πικραμύγδαλο
  • 200 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ (καβουρδίζουμε στους 200 βαθμούς για 5-10 λεπτά)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. ανθόνερο

 

Clock

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

80
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

 

 

  • Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά. Μόλις μπει η ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βούτυρου αλλά με το xτυπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη το μείγμα.
  • Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο και το ανθόνερο. Ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα αφού έχουν κρυώσει.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ,εκτός μίξερ και ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  • Βάζουμε γάντια στα χέρια μας και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (30 γρ.)  και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη και να μη σπάσουν όσο ψήνονται.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
  • Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
  • Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/koyrampiedes

 

Ingredients
  • 1 kilo all-purpose flour
  • 500 g butter
  • 160 g caster sugar
  • 1 tsp. vanilla extract (2 packets vanilla powder)
  • 200 g blanched slivered almonds, toasted (toast for 5-10 minutes at 200* C (390*F)
  • caster sugar for dusting
  • rosewater

 

 

Almond Snow Balls
1 2 3 4 5
Almond Snow Balls
Clock

1 hour
Preparation Time
Shares

80
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

This is a delicious, melt in your mouth, traditional Greek sweet called “Kourabiedes”. Sweet and crumbly, with crunchy toasted almonds and they look so Christmassy!!

  • Remove the butter from the refrigerator about 2-3 hours before using, so that it can soften at room temperature.
  • Preheat the oven to 180* C (350*F) Fan.
  • In the mixer using the whisk attachment, beat the butter for 5-6 minutes on high speed until it turns white. Add the caster sugar and vanilla. Continue beating for another 5-7 minutes. As soon as the sugar is added, the volume of the butter may lessen but it will rise again. It will be ready when it looks like whipped cream.
  • Remove the mixing bowl and add the flour in batches. Gently fold in with a spatula and add then add the almonds.
  • The mixture should be soft but not that soft that it will stick to your hands.
  • Mold into balls the size of walnuts (25 g). Place them in rows, on a baking sheet lined with parchment paper. Make a small indentation on top of every little ball of dough with your finger. This way it will it can hold on to more caster sugar.
  • Bake for 35-40 minutes, until they turn light golden.
  • Remove from oven. Carefully move them from the baking sheet and place them on to a wire rack to cool. They are very soft and crumbly when hot.
  • When cool, spray them with some rose water.
  • Put some caster sugar in a sieve and dust.

 

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/keik-mpiskota/koyrampiedes

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *