- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. πικραμύγδαλο
- 200 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ (καβουρδίζουμε στους 200 βαθμούς για 5-10 λεπτά)
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- 1 κ.γ. ανθόνερο
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
- Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά. Μόλις μπει η ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βούτυρου αλλά με το xτυπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη το μείγμα.
- Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο και το ανθόνερο. Ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα αφού έχουν κρυώσει.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ,εκτός μίξερ και ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
- Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
- Βάζουμε γάντια στα χέρια μας και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (30 γρ.) και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη και να μη σπάσουν όσο ψήνονται.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
- Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
- Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.
http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/koyrampiedes
Ingredients
- 1 kilo all-purpose flour
- 500 g butter
- 160 g caster sugar
- 1 tsp. vanilla extract (2 packets vanilla powder)
- 200 g blanched slivered almonds, toasted (toast for 5-10 minutes at 200* C (390*F)
- caster sugar for dusting
- rosewater
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Almond Snow Balls
1 hour
Preparation Time
1
Difficulty
Method
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
This is a delicious, melt in your mouth, traditional Greek sweet called “Kourabiedes”. Sweet and crumbly, with crunchy toasted almonds and they look so Christmassy!!
- Remove the butter from the refrigerator about 2-3 hours before using, so that it can soften at room temperature.
- Preheat the oven to 180* C (350*F) Fan.
- In the mixer using the whisk attachment, beat the butter for 5-6 minutes on high speed until it turns white. Add the caster sugar and vanilla. Continue beating for another 5-7 minutes. As soon as the sugar is added, the volume of the butter may lessen but it will rise again. It will be ready when it looks like whipped cream.
- Remove the mixing bowl and add the flour in batches. Gently fold in with a spatula and add then add the almonds.
- The mixture should be soft but not that soft that it will stick to your hands.
- Mold into balls the size of walnuts (25 g). Place them in rows, on a baking sheet lined with parchment paper. Make a small indentation on top of every little ball of dough with your finger. This way it will it can hold on to more caster sugar.
- Bake for 35-40 minutes, until they turn light golden.
- Remove from oven. Carefully move them from the baking sheet and place them on to a wire rack to cool. They are very soft and crumbly when hot.
- When cool, spray them with some rose water.
- Put some caster sugar in a sieve and dust.
http://akispetretzikis.com/en/categories/keik-mpiskota/koyrampiedes
Αφήστε μια απάντηση