Cheesecake με μελομακάρονα, από τον Άκη – Aki’s Christmas Cookie Cheesecake, by akispetretzikis.com!

Συστατικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 8 ζελατίνες
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

14-16
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Σε ένα πολυμηχάνημα με μαχαίρια σπάμε λίγο τα μελομακάρονα να γίνουν θρυμματισμένα και προσθέτουμε το βούτυρο να γίνει ένα ζυμάρι αρκετά ζουμερό.
  • Το βάζουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα πιέζοντας με τα χέρια μας.
    Καλό είναι να φοράμε γάντια.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
  • Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα 150 γρ. κρέμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να ομογενοποιηθούν.
  • Παράλληλα, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά. Δεν αφήνουμε να βράσει πολύ για να μην καεί η κρέμα μας.
  • Στραγγίζουμε τις ζελατίνες καλά, πιέζοντας με τα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Έπειτα το μείγμα με τις ζελατίνες το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ομογενοποιούμε. Αφαιρούμε από τον κάδο και στρώνουμε πάνω από τη βάση μας ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες.
  • Αν θέλουμε κόβουμε τα υπόλοιπα μελομακάρονα με διάφορα κουπάτ και διακοσμούμε τo cheesecake μας.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/cheesecake-me-melomakarona

 

 

Aki’s Christmas Cookie Cheesecake

Ingredients

 

For Christmas cookie crust:

For filling:

  • 600 g cream cheese
  • 300 g heavy cream
  • 8 gelatin sheets
  • grated zest and juice from 1 orange

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 minutes
Preparation Time
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

14-16
Portion(s)
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Difficulty
Method

For the Christmas cookie crust:

  • Beat Aki’s Spiced Christmas Cookies (Melomakarona) in a food processor, until finely ground. Add the butter and beat until you create a dough that isn’t very firm.
  • Transfer to a 25 cm spring form pan. Spread on the bottom and press down with your hands to create a compact crust. You might want to wear disposable gloves to do this.
  • Refrigerate until completely chilled.

For the filling:

  • Soak the gelatin sheets in a bowl full of cold water, until they soften.
  • Beat the cream cheese, orange juice, orange zest and 150 g heavy cream in a mixer on medium speed.
  • Heat the remaining cream in a saucepan over medium heat. Bring to a boil and remove from heat. Do not let it boil too long so that the cream doesn’t burn.
  • Remove the gelatin sheets from the bowl and wring with your hands to release all of the water.
  • Add them to the hot cream and whisk until the gelatin sheets melt completely. Set aside to cool.
  • Add the cream-gelatin mixture to the mixer’s bowl and beat to combine.
  • Pour mixture over chilled crust and smooth the surface with a spatula.
  • Refrigerate for at least 5 hours.
  • You might like to decorate the top of the cheesecake with the remaining spiced Christmas cookies. You can use cookie cutters to cut them into any shape you like or crumble them. Make it look festive!

 

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/cheesecake-me-melomakarona

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *