Γιορτινά Gluten-free Cookies, από το Coconuts (Βούλα Αττικής)!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτήν η Πρωτοχρονιά πρέπει να είναι απολαυστική, ακόμη και αν οι διατροφικές σας συνήθειες επιτάσσουν να αποφεύγετε τη γλουτένη. Στο Coconuts φτιάξαμε καταπληκτικά cookies με βρώμη και αποξηραμένα φρούτα, που δεν θα πιστεύετε ότι είναι gluten-free!

Υλικά: (για περίπου 20 μεγάλα cookies)

300 gr. Βρώμη χωρίς γλουτένη
200 gr. Αλεύρι από φαγόπυρο
100 gr. Αλεύρι καρύδας
200 gr. Καστανή ζάχαρη
3 κ.γ. Baking powder
175 gr. Λάδι καρύδας λιωμένο
100gr. Σταφίδες
100 gr. Σύκα αποξηραμένα
100gr. Βερίκοκα αποξηραμένα
100gr. Σταγόνες σοκολάτας
50 gr. Αμύγδαλα χοντροκομμένα
4 αυγά

 

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κόβουμε τα σύκα και τα βερίκοκα σε μικρά κομματάκια.

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα στεγνά υλικά. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια της σοκολάτας. Συνεχίζουμε να τα αναμειγνύουμε για να πάνε παντού. Τέλος, προσθέτουμε και τα αυγά, ανακατεύοντας και πάλι καλά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πλάθουμε ισομεγέθη μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίζουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες τους.

Καλή Πρωτοχρονιά!

Coconuts

Βασιλέως Παύλου 67, Βούλα
21 0895 5177

https://www.facebook.com/coconutsandnuts/photos/a.437693633054625.1073741829.435473756609946/566116140212373/?type=3&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *