Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 αυγά
4 κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ αλεύρι που φουσκώνει
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι


-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη,βανίλια και αλάτι να φουσκώσουν και να πήξουν 6-8 λεπτά.
Σταματάω το μίξερ και ανακατεύω απαλά στο μίγμα των αυγών το αλευρι κοσκινισμένο με το κακάο.
Αδειάζω το μίγμα σε 2 ταψακια ρηχά αβουτύρωτα 26-28 εκ.με λαδόκολα
Αλλιώς βάζω το μίγμα σε ένα ταψάκι και χωρίζω το παντεσπάνι σε 2 ή και 3 δίσκους αφού ψηθεί.
Ψήνω στους 180 10 λεπτα τα 2 ταψάκια ή 15-20 το 1 ταψάκι.Το τσεκάρω με ενα μαχαιρι ή ξυλάκι

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
1 φακελάκι γκαρνι σκόνη βανίλια
300 γρ.γάλα φρέσκο
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (των 400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγι και προσθέτω χτυπώντας 2 λεπτα ακόμη και το ζαχαρούχο με τη βανίλια.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
1 φακελάκι γκαρνι σκόνη σοκολάτα
300 γρ.γάλα φρέσκο
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (των 400 γρ.)
-Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγι και προσθέτω χτυπώντας 2 λεπτα ακόμη και το ζαχαρούχο.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζαχαρη
1 κούπα νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
-βράζω μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτω και τη βανίλια (να μην δέσει το σιρόπι καθόλου)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.κουβερτούρα υγείας
100 γρ.γάλα εβαπορέ ή ( 200 σοκολατα και 200 κρέμα γάλακτος)
2 κ.σ μέλι
1 κ.σ μαργαρίνη
Σε μπεν μαρί λιώνω όλα μου τα υλικά για τη γκαναζ.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
60-70 γρ.έτοιμη αμυγδαλόπαστα
λίγο λευκό χρώμα ζαχαροπλαστικής
Χριστουγεννιάτικα κουπατ

SOFII

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε μια πιατέλα βάζω 1 δίσκο παντεσπάνι και περιχύνω με πινελο το μισό σιρόπι.Αδειάζω από πάνω τη σοκολατένια κρέμα.
Τοποθετώ τον 2 δίσκο παντεσπάνι ρίχνω το υπόλοιπο σιρόπι και αδειάζω την λευκή κρέμα κρατώντας περίπου 3/4 της κουπας για να καλύψω εξωτερικά την τούρτα.(ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΖΩ ΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΕΡΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!)
Όπως είναι την βάζω κατάψυξη να παγώσει 2 ώρες.
Την ξεφορμάρω,καλύπτω με την υπόλοιπη λευκή κρέμα και την βάζω πάλι καταψυξη για 30 λεπτα.
Περιχύνω με τη γκανάζ η οποία πρέπει να είναι χλιαρή.
Για να φτιάξω τα σχεδιάκια με την αμυγδαλόπαστα την ζύμωσα με λίγο χρώμα λευκό ζαχαροπλαστικής και πρόσθεσα λίγη άχνη πάνω στον πάγκο μου την άπλωσα με τον πλάστη,έκοψα σχεδιάκια με κουπάτ και τα τοποθέτησα πάνω στην τούρτα αφού πάγωσε λίγο η γκανάζ!

 

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/a.1039400322746099.1073741827.1027276033958528/1105235439495920/?type=3&theater

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *