“Κουραμπιέδες elpidas little corner”, από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου!

..ήρθαν και οι κουραμπιέδες.
    Αυτά τα τέλεια άσπρα μπαλάκια που λιώνουν στο στόμα
    Έτσι και φας ένα δεν σταματάς θέλεις να αδειάσεις την πιατέλα.
    Γίνονται πανεύκολα είναι κουκλίτσικα και τόσο νόστιμα.
    Πάμε στην κουζίνα μου να τους φτιάξουμε μαζί!                

    Θα χρειαστούμε
    500 γρ βούτυρο(εγώ έβαλα 200 γρ άριστον)-1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
    2 κρόκους-1 κούπα αμύγδαλα άψητα με την φλούδα
    1 κ.γ μπέικιν-1 κ.γ σόδα-5 κούπες περίπου αλεύρι γ.ο.χ
    Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα                                                                                                          

 

    Πως τους φτιάχνουμε
    Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και μετά τα σπάμε στο μούλτι.
    Τα ψιλοκόβουμε όπως μας αρέσουν και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
    Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο  με την άχνη μέχρι να ασπρίσει
    Περίπου 15 λεπτά να γίνει μια κρέμα βελούδινη και μετά προσθέτουμε τους κρόκους.
    Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
    Τέλος τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο μέχρι δούμε ότι έχουμε μια βουτυράτη ζύμη.
    Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.
    Μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
    Αφού ψηθούν αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη                  

          


     Μυστικά
    Το βούτυρο θέλει πολύ καλό χτύπημα και δεν ζυμώνουμε πολύ ώρα.
     Η ζύμη μας είναι μαλακή και βουτυράτη όχι σφιχτή
     Όταν βγούν από τον φούρνο είναι πολοί μαλακοί μετά σφίγγουν.
     Το βούτυρο με το φυτικό λίπος τα κάνει πιο ελαφριά(για εμένα)
     Ευχαριστώ την  Έλσα για την παλιά δοκιμασμένη συνταγή.                     

                                    Γλυκές χαρούμενες γιορτές με χαμόγελα καλή επιτυχία!
                                                            “elpidas little corner”

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2015/12/elpidas-little-corner_9.html

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *