Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Κουραμπιέδες με… φυσική γλύκα,  δίχως την επιβάρυνση των πρόσθετων θερμίδων της ζάχαρης.

Αναλογία για 40 τμχ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ 

Sweete 8 γρ.  
Κονιάκ 15 γρ. 
Αμύγδαλο καβουρδισμένο 120 γρ. 
Βούτυρο γάλακτος, κρύο 280 γρ.  
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ.
Αλεύρι ολικής άλεσης 200 γρ.
Ξύσμα πορτοκάλι 1 τμχ.
Μπέικιν πάουντερ 1 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη Sweete με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα 
Προσθέτουμε το κονιάκ και έπειτα ρίχνουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ
Όταν αφομοιωθούν τα άλευρα στο μείγμα, προσθέτουμε το αμύγδαλο, το οποίο έχουμε θρυμματίσει
Βγάζουμε το ζυμάρι από το μίξερ και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο)
Αφού ψηθούν, πριν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν 
Tips
• Εάν δεν επιθυμούμε να βάλουμε αλκοόλ ή ξυρούς καρπούς στη συνταγή μας, μπορούμε να τα παραλείψουμε χωρίς καμία επιπλέον αλλαγή στη συνταγή 
• Εάν επιθυμούμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
• Για την επιτυχία της συνταγής το βούτυρο θα πρέπει να είναι στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ημέρα και να είναι αρκετά κρύο 
• Οι κουραμπιέδες μας θα έχουν ψηθεί σωστά όταν θα έχουν πάρει χρώμα από την κάτω πλευρά .

http://www.dinanikolaou.gr/press-office/events/new/3907

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *