Κουραμπιέδες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

«I’m dreaming of a whiiite Christmas…» Την περίοδο των γιορτών το ραδιόφωνο παίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και καθώς πλάθω διάφορα παραδοσιακά καλούδια στην κουζίνα μου, ονειρεύομαι χιονισμένα Χριστούγεννα…Έξω απ’ το παράθυρο ο ήλιος λάμπει και δε με δυσαρεστεί καθόλου που ζω σε μια χώρα με καλό καιρό τουλάχιστον 8 μήνες το χρόνο, γιατί σιχαίνομαι το κρύο κι έπειτα η θέρμανση, όσο να ναι, κοστίζει ακριβά. Ωστόσο τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά μου θέλω να είναι χιονισμένα…από ζάχαρη άχνη! Θέλω να κάθομαι στον αναπαυτικό καναπέ μου με μια αχνιστή κούπα τσάι στα χέρια μου και παρέα με αγαπημένους φίλους να απολαμβάνουμε γλυκούς, χιονισμένους κουραμπιέδες. Και επειδή θέλω να ικανοποιώ όλους τους δικούς μου ανθρώπους, φτιάχνω κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη, που να μπορούν να απολαμβάνουν όσοι έχουν δυσανεξία στο κοινό αλεύρι.


Βουτυράτοι, τριφτοί, λαχταριστοί κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη, φτιαγμένοι με το θαυματουργό αλεύρι Schär Mix it! Universal, δελεάζουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς δοκιμαστές. Με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι και τη διακριτική γλύκα τους, είναι υπέροχα συνοδευτικά του χειμωνιάτικου, απογευματινού καφέ. Και του πρωινού. Και όλης της μέρας, με καφέ ή χωρίς! Δοκιμάστε τους κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη και πιστέψτε με, όχι μόνο δε θα καταλάβετε τη διαφορά, αλλά ίσως φέτος τους προτιμήσετε.

Κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη

  • Μερίδες: 25-30 μεσαίοι κουραμπιέδες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά (αναλόγως το μέγεθος)
  • Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι Schär Mix it! Universal
  • 340 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 114 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα
  • 114 ml κονιάκ
  • 56 γρ. ζάχαρη άχνη και άλλα 100 γρ. για το πασπάλισμα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ξαφρίζουμε.

2. Μεταφέρουμε το βούτυρο σε μπόλ και, ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε σταδιακά το κονιάκ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι Schär Mix it! Universal

3. Ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει μια ενιαία και μαλακή ζύμη και ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα (ολόκληρα ή κοπανισμένα).

4. Πλάθουμε σε μεσαίους κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 25-30 λεπτά.

6 Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Φέτος το σπίτι μου γέμισε με φρεσκοψημένα γλυκίσματα που μπορούν να απολαύσουν όλοι…κουραμπιέδες και μελομακάρονα χωρίς γλουτένη στολίζουν τις όμορφες εορταστικές πιατέλες μου και δε χρειάζεται πια να τα στερούνται οι φίλοι με κοιλιοκάκη. Για την ώρα ελπίζω να μείνουν λίγοι κουραμπιέδες και γι αυτούς γιατί είναι τόσο νόστιμοι που «φεύγουν» με γοργούς ρυθμούς. Καλά χιονισμένα Χριστούγεννα σε όλους!

#LoveOnly,
Madame Ginger


Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.


Φροντίστε τα υλικά που θα αγοράσετε να φέρουν στην συσκευασία την σήμανση ότι πρόκειται για προϊόν χωρίς γλουτένη ή να βρίσκονται στη λίστα με τα ασφαλή προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε από τον την Ελληνική Εταιρεία για την Κοιλιοκάκη.

 

http://www.madameginger.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/eidos-diatrofis/gluten-free-2/kourampiedes-choris-glouteni/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *