VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet
  • Συστατικά
    • 4 αυγά μεσαία
    • 50 γρ. στέβια
    • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ
    • 1 πρέζα αλάτι
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 60 γρ. cranberries αποξηραμένα
    • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
    • 50 γρ. γάλα
    • 150 γρ. ελαιόλαδο
    • χυμό από ½ πορτοκάλι
    • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα

    Για τη διακόσμηση

    • χρυσόσκονη βρώσιμη
    • δεντράκια ψεύτικα

     

  • Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
    • Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
    • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
    • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
    • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
    • Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
    • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
    • Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
    • Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
    • Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.

     

  • https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka-2/vasilopita-chwris-zacharh

New Year’s cake – Vasilopita – Sugar free!

 

Ingredients

 

  • 4 egg, medium
  • 50 g stevia
  • 200 g all-purpose flour
  • 1 tablespoon baking powder
  • pinch of salt
  • grated zest of 1 orange
  • 60 g dried cranberries
  • 60 g walnuts, finely chopped
  • 50 g milk
  • 150 g olive oil
  • juice from ½ orange
  • 150 g heavy cream ,chilled

To decorate

  • edible glitter
  • decorative Christmas trees

 

Method

  • Preheat oven to 170* C (338* F) Fan.
  • Lightly grease a 23 cm round cake pan with olive oil and dust with flour.
  • In a mixer’s bowl, beat the eggs and stevia for 5 minutes on high speed using the whisk attachment, until completely combined.
  • In a bowl, combine the flour, baking powder, salt, orange zest, cranberries and walnuts.
  • In a separate bowl, combine the milk, olive oil and orange juice.
  • Lower mixer’s speed and gradually add the wet ingredients.
  • When incorporated, add the dry ingredients and beat until completely combined.
  • Transfer mixture to cake pan and bake for 50 minutes.
  • When ready, remove from oven and allow to cool completely on a wire rack.
  • When the cake has completely cooled, beat the heavy cream in a mixer until it becomes whipped cream.
  • Decorate with edible glitter and decorative Christmas trees.

 

https://akispetretzikis.com/en/categories/glyka-2/vasilopita-chwris-zacharh

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *