Bolero-Biodiet

Τζινγκλ μπελς και χο χο χο, τα Χριστούγεννα είναι εδώ!
Περίπου δηλαδή. Σε λιγότερο από ένα μήνα!
Από σήμερα ξεκινάμε τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις και ελπίζω ότι θα καταφέρω (να ετοιμάσω και) να σας παρουσιάσω όλα όσα έχω στο μυαλό μου.
Και είναι όμορφα αυτά που έχω στο μυαλό μου. Και εύκολα και έξυπνα και λίγο ιδιαίτερα, οπότε πιστεύω ότι θα περάσουμε εξαιρετικά!

σοκολατένια-μπισκότα-τάρανδοι

Ρούντολφ το ελαφάκι με καρδούλα ταπεινή
Σαν πέφτει το βραδάκι, έχει μύτη φωτεινή!

σοκολατένια-μπισκότα-τάρανδοι

Ας βάλουμε το αγαπημένο και all-time classic τραγούδι και ας υποδεχτούμε τον Ρούντολφ και την παρέα του: τον Dasher, τον Dancer, τον Prancer,τον Vixen, τον Comet, τον Cupid, τον Donner και τον Blitzen!
(Ευχαριστώ πολύ τα κορίτσια μου, γιατί χάρη στην επιμονή τους να με ρωτάνε, έμαθα τα ονόματα των τάρανδων του Άγιου Βασίλη!)

 

Σοκολατένια μπισκότα τάρανδοι λοιπόν!
Με πλούσια και βαθιά σοκολατένια γεύση, τραγανά εξωτερικά και υπέροχα μαλακά!
Και ξέρετε κάτι; για να τα μεταμορφώσουμε σε ταρανδάκια, χρειαζόμαστε μόνο κουβερτούρα, σταγόνες λευκής σοκολάτας και σοκολατένια καραμελάκια σε κόκκινο και καφέ χρώμα.
Για τα κέρατα των τάρανδων, μπορείτε εδώ να δείτε πώς φτιάχνονται.
Στη μικρή περίπτωση που δυσκολεύεστε, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε αλμυρά μπισκοτάκια pretzel, όπως εδώ.

σοκολατένια-μπισκότα-τάρανδοι

Εάν έχετε μικρά παιδάκια (ή έστω σύζυγο που ενθουσιάζεται με τα απλά και τα όμορφα), φτιάξτε αυτά τα μπισκότα-ταρανδάκια και σας υπόσχομαι ότι θα σας αγαπήσουν λίγο περισσότερο!

Μπορείτε βεβαίως να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας συνταγή για μπισκότα, ωστόσο αν εκτιμάτε ένα ωραίο μαλακό μπισκότο με εξαιρετικά ευχάριστη, γεμάτη γεύση, προτείνω να επιλέξετε αυτή.

 

ΥΓ. Πρέπει να σκεφτώ τι μπισκότα θα ετοιμάσω για τον Άγιο Βασίλη. Είναι μάλλον άκομψο να του προσφέρω τα συγκεκριμένα 🙂

σοκολατένια-μπισκότα-τάρανδοι

Δοκιμάσατε αυτή τη συνταγή;
Θα χαρώ πολύ να μου πείτε πώς σας φάνηκε! Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω, στείλτε μου email ή τραβήξτε μια φωτογραφία της συνταγής σας και κοινοποιήστε τη στο instagram προσθέτοντας το tag #theonewithallthetastes.

5.0 from 3 reviews
Σοκολατένια μπισκότα τάρανδοι

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Αυτά τα σοκολατένια μπισκότα είναι εξαιρετικά μαλακά και έχουν πλούσια, βαθιά γεύση! Τα μετατρέπουμε σε τάρανδους πολύ-πολύ εύκολα και εξασφαλίζουμε τα πιο πλατιά παιδικά χαμόγελα αυτών των γιορτών!
Μερίδες: 28
Υλικά:
  • 600 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 60 γραμμ. βούτυρο
  • 200 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γραμμ. κακάο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Για τη διακόσμηση:
  • 100 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • σταγόνες λευκής κουβερτούρας (για τα μάτια και το στόμα)
  • καφέ και κόκκινα σοκολατένια καραμελάκια τύπου m&m’s (για τη μύτη)
Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μικρή αντικολλητική κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν τα δύο υλικά.
  2. Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και περιμένουμε 5′, να πέσει η θερμοκρασία της κουβερτούρας.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά ένα-ένα, τη βανιλίνη, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30′.
  6. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε τρουφάκια με διάμετρο 3-4 εκ. και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα απλώνουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  8. Τα ψήνουμε για 16′ μέχρι να φουσκώσουν και να «σκάσει» η επιφάνεια τους.
  9. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  10. Για τη διακόσμηση, λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων και τη διατηρούμε ζεστή.
  11. Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στον πάγκο εργασίας μας και χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, ζωγραφίζουμε τα κέρατα. Προσπαθούμε να μην τα κάνουμε πολύ λεπτά, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τα σπρώξουμε μέσα στα μπισκότα χωρίς να σπάσουν.
  12. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν προτού τα χρησιμοποιήσουμε.
  13. Για τα μάτια, χρησιμοποιώντας μία μπατονέτα, σχηματίζουμε τις κόρες πάνω στις σταγόνες λευκής κουβερτούρας.
  14. Βάζουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα στο πίσω μέρος των ματιών και τα κολλάμε πάνω στα σοκολατάκια.
  15. Στερεώνουμε και τις μύτες.
  16. Για τα στόματα, κόβουμε μερικές λευκές σταγόνες στη μέση και τις κολλάμε πάνω στα μπισκότα.
  17. Στερεώνουμε τέλος τα κέρατα και απολαμβάνουμε!

 

http://theonewithallthetastes.com/2017/11/sokolatenia-mpiskota-tarandoi.html

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *