Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα μπισκοτένια δέντρα, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχα σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα, μπισκοτένια δέντρα που θα λατρέψουν τα παιδιά όχι μόνο για τη τέλεια γεύση τους αλλά και γιατί θα σας βοηθήσουν να τα διακοσμήσετε. Μια εύκολη συνταγή για μπισκοτάκια με τέλεια γεύση αλλά και εμφάνιση για τις γιορτινές μέρες. Θαυμάσια ιδέα για να τα προσφέρετε και σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο.

 

 

Μερίδες: 12

συνταγή icon Χρόνος: 20 λ +15 λ ψήσιμο + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • Mini M & Ms για διακόσμηση
  • 12 ξυλάκια για παγωτό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και γίνει κρεμώδες. Προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  2. Αφήνετε το μίξερ. Πάνω από το μείγμα βουτύρου κοσκινίζετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο, προσθέτετε και το γάλα και τα ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη, τα ανοίγετε σε 2 δίσκους με πλάστη ή με τα χέρια σας, τους καλύπτετε με χαρτί ψησίματος και τους βάζετε στο ψυγείο για 20 λ.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 1 μεγάλο ή 2 μικρότερα ταψιά. Με ένα πλάστη ανοίγετε τους “δίσκους” ανάμεσα στα δύο χαρτιά ψησίματος, σε “φύλλο” πάχους 3 χιλιοστών.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα κουπ πατ “δέντρο” 12 εκ. ή κόβετε ένα χαρτόνι σε σχήμα δέντρου 12 εκ. και κόβετε 24 δέντρα, 12 από το κάθε φύλλο ζύμης. Τα τοποθετείτε πάνω σε δίσκους και τα βάζετε στο ψυγείο για 15 λ.
  5. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε στο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ ή μέχρι να έχουν σταθεροποιηθεί καλά στην αφή. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λ να “σταθούν” και στη συνέχεια τα μεταφέρετε προσεκτικά σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
  6. Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί και την απλώνετε ισομερώς στην επίπεδη πλευρά των 12 δέντρων. Κολλάτε τα 12 ξυλάκια στο κέντρο κάθε μπισκοτένιου δέντρου πάνω στη σοκολάτα και από πάνω σκεπάζετε, σαν σάντουιτς, με τα υπόλοιπα 12 μπισκοτένια δέντρα. Τα μεταφέρετε σε δίσκο και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και κολλήσουν.
  7. Για τη διακόσμηση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και τη βάζετε σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής με πολύ λεπτό άνοιγμα. Κάνετε ζιγκ-ζαγκ πάνω από τα δέντρα και τα διακοσμείτε με τα M & Ms. Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν και τα σερβίρετε. Τα αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Καλά Χριστούγεννα

bombka

Πηγή

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenia-christougenniatika-biskotenia-dentra/#

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *