fineti
Χρόνος Προετοιμασίας:

30΄
Χρόνος Εκτέλεσης:

Ψήσιμο: 1 ώρα
Υλικά:
  • Για το κέικ
  • 170 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 100 γρ. κράνμπερι
  • 4 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μπράντι
  • Για την κρέμα
  • 400 γρ. κρέμα φυτική, καλά παγωμένη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κρέμα κάστανου (την βρίσκομαι έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 βανιλίνη
  • Για το γλάσο
  • 2 ασπράδια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • Για τη διακόσμηση
  • Καραμελάκια σε διάφορα χρώματα
Εκτέλεση

Για το κέικ: Ανακατεύω τις σταφίδες και τα κράνμπερι με το μπράντι και το γάλα για να μην κολλάνε μεταξύ τους.  Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό, τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη όσο να ασπρίσει και να αφρατέψει.  Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν  πάουντερ και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα, όσο να ενσωματωθούν. Προσθέτω τις σταφίδες και τα κράνμπερι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
Αδειάζω το μείγμα σε μία φόρμα με διάμετρο 22 εκ. περίπου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μία ώρα περίπου.

Για την κρέμα: Χτυπάω τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάω με αυγοδάρτη καλά τη κρέμα κάστανου για να την αφρατέψω και την ενώνωμαλακά με τη σαντιγί με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην σπάσω τον όγκο της.

Για το γλάσο:  Χτυπάω στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά, όσο να ομογενοποιηθούν.

Κόβω στη μέση το κέικ, αφού κρυώσει και απλώνω στον ένα δίσκο την κρέμα.  Τοποθετώ τον δεύτερο δίσκο επάνω και  σκεπάζω το κέικ με το γλάσο.
Μπορείτε να στολίσετε με μικρά καραμελάκια σε διάφορα χρώματα και να σχηματίσετε με αυτά την χρονολογία.

 http://www.dinanikolaou.gr/recipe/32

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.